Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

28 milliót csalt, három évet kapott

Sopron - Folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt három év börtönre ítélték Sopronban azt a férfit, aki több mint 28 millió forinttal rövidítette meg ismerősét, egy szállodatulajdonost. Az ítélet nem jogerős.
A felsőfokú végzettségű, eddig büntetlen előéletű vádlott egy kft. vezetőjeként dolgozott, s 2004-ben vendégként szállt meg az egyik soproni szállodában. A szállót üzemeltető gazdasági társaságnak akkoriban 120 millió forintot meghaladó hiteltartozása volt. Erről a tulajdonos – miután baráti kapcsolatba került szállóvendégével – beszélt is a férfinek. A szállóvendég ekkor felajánlotta, hogy megfelelő pénzügyi kapcsolatai, valamint cége révén elintézi az adósság kivásárlását, sőt, kedvezményes kamatozású kölcsönt szerez. Nem tűnt fel a soproniaknak, hogy „ügyintézés" céljából több mint félmillió forintot kért – és kapott – a jótevőként közbenjáró illető, aki aztán semmilyen intézkedést nem tett az ügyben. Így kezdődött el a „kivásárlásra" szánt pénz besöprése.

A férfi ezt követően alig néhány hónap alatt több alkalommal is különböző összegeket – összesen 3,6 millió forintot – vett át, illetve utaltatott euró- és forintszámlájára a hiszékeny soproniaktól. Az „adósság kiváltása ügyintézéséhez, adósságrendezéshez, hitelszerzéshez" a pénzbetakarítás 2005-ben is folytatódott: euróban és forintban összességében több mint 28 millió forint vándorolt a pesti illetőhöz, akiben megbízott a soproni „barátja", és soha nem ellenőrizte, eljár-e az érdekében. Az ügy pikantériája, hogy amikor 2006. január 26-án végrehajtó jelent meg a soproni szállodásnál, s kiderült, semmiféle adósságállomány-rendezés nem történt, még ezt követően is kicsalt tőle a pesti férfi 700 ezer forintot, azzal az ígérettel, hogy két héten belül 150 milliós hitelt szerez neki. A végül 2008-ban a vádlottak padjára került „üzletember" csak 2006 tavaszán vette fel a kapcsolatot az adósságállomány jogosultjával, akinek viszont a kivásárlásra komolytalan ajánlatot tett, így a rendezés kútba esett.

A Soproni Városi Bíróságon dr. Németh Csaba bíró és tanácsa a pesti férfit folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében találta bűnösnek, s három év börtönbüntetésre ítélte. Kötelezték a vádlottat az általa okozott több mint 28 millió forint megtérítésére és a 25 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítélet fellebbezés miatt nem jogerős.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2008. június 14. 12:37
    „Ha egy állami tolvaj banda lopja meg az állampolgárt, akkor az Magyarországon nem bűn! Egyszerűen megtagadják a nyomozást, mert a Jogi Maffia az ellenfele a bűnüldözésnek! Azu áldozat pedig hiába fordúl a bírósághoz, mert Ők csupán akkor és abból az eléjük etett anyagból ítélkeznek aiből Ők akarnak! Sőt elévülésre hivatkoznak,ha a bűnügy már elévült és az sem számít,hogy az ma is tart megt nem képesek a valóság feltárattatására! Sőt senki sem kötelezi Őket erre! A Tábla és a legfelsőbb bírósáh meg csupán azért nem foglalkozik a tényekkel mert, azt nem "űgyvéd" nyujtja be eléjük!
    Sőt a károsultat vágják meg öt perces tárgaláséárt 120 ezer Ft.-os perköltségre és 50 ezeres jogtaácsodi díj fizetésre!
    Ez a Magyar Igazság szolgáltatás alantas módszere!”
  • 1. Didi 2008. június 14. 08:50
    „A 28 milkát vajon honnan szedte össze a szálloda tulajdonosa??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komornoki László: Olcsóbb az automata öntözőrendszer

Sopron - „A Közút nem végzi a körforgalmak virágosítását, sem öntözését, ezen feladatokat a… Tovább olvasom