Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Záradékkal írja alá a média- szerződést a polgármester

Turi György továbbra sem ért egyet a csornai önkormányzat médiaszerződésével, de aláírja a papírokat. Egy záradékot is csatol hozzá.


Turi György végül aláírja a médiaszerződést a Molnár kft.-vel. A csornai polgármester több hatóság véleményét megismerve döntött így. Egy záradékot azonban csatol a dokumentumhoz. Ebben arra a hét képviselőre hárítja a felelősséget, akik megszavazták a megállapodást.

Mint ismert, a csornai képviselő-testület úgy döntött, hogy szerződést köt a Molnár kft.-vel az önkormányzati munka nyilvánosságának biztosítására. A polgármester nem értett egyet a határozattal, amikor pedig a szavazással kapcsolatban bűncselekmény gyanúja vetődött fel, bejelentette, nem írja alá. A megyei főügyészség, a kormányhivatal, illetve az Állami Számvevőszék (ÁSZ) álláspontját kérte ki.

A polgármester aláírja a szerződést, így „hivatalosan
A polgármester aláírja a szerződést, így „hivatalosan" is foroghat a helyi tévé kamerája. Fotó: Kisalföld-archívum


Mindhárom szervezet válasza megérkezett közben a csornai városházára. Az ÁSZ szerint – ismertette Turi György – az ügyészségi eljárással érintett képviselő szavazatának megítélésénél a büntetőeljárás jogerős befejezésénél hozott határozat lesz a mérvadó. A megyei főügyészség ezt írta: ha az érintett képviselő szavazatának figyelembevétele nélkül is határozatképes volt a testület és megvolt a szükséges szavazati arány, akkor figyelembe veendő a döntés, kötelez a határozat. „A megyei kormányhivatal véleménye úgy szól – tájékoztatott a városvezető –, hogy a polgármester a szerződés aláírásakor nem a saját nevében, hanem törvényes képviselőként jár el. A testület nevében vállal kötelezettséget. A képviseleti jog azonban nem jelenti a testület hatáskörének gyakorlását, a polgármester a határozatot nem bírálhatja felül azzal, hogy nem hajtja végre."

– Tudomásul veszem az álláspontokat és aláírom a szerződést, melyhez egy záradékot csatolok – fogalmazott Turi György. – Ebben leírom, hogy a szerződést az önkormányzat érdekeire sértőnek találom, mivel egyrészt a díj túlzottan magas. Másrészt a vállalkozó más településeken olcsóbban szolgáltat, harmadrészt pedig a szerződést jóváhagyó testületi döntés meghozatalával kapcsolatban bűncselekmény gyanúja vetődött fel. A záradékban megerősítem, hogy a Korona Egyesület frakciója sem támogatta a szerződést, és minden lehetséges jogi felelősséget a megállapodást megszavazó hét képviselőre hárítok.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kritikus helyzetben a magyar uborkások

A zöldségpiac egészét nem befolyásolják jelentősen a német járványhírek. Az uborkások azonban addig,… Tovább olvasom