Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Változások az Egészségházban

Az Egészségházzal kapcsolatban hozott döntéseket a közelmúltban a város képviselő-testülete.
Korábban elmaradt intézkedésekről van szó. Módosították például az egészségügyi szolgáltatókkal kötött megállapodásokat.

A fenntartási időszak alatt működtetni kell a pályázati forrásból beszerzett eszközöket, így a betegirányító rendszert is. Amennyiben a fenntartási időszak alatt a projekt keretein belül megvalósult fejlesztést nem használják, az akár a pályázati összeg visszafizetésének kötelezettségét is eredményezheti. A használati szabályzat elfogadása előtti egyeztetéseken egyértelművé vált, hogy a pályázat keretében kiépített betegirányítási rendszer nem kompatibilis az orvosok által használt szoftverekkel, illetve a szolgáltatást nyújtó orvosok véleménye szerint a rendszer használata túlságosan bonyolulttá tenné a betegek előjegyzését, a rendelésre történő behívását. Ezt figyelembe véve az elfogadott használati szabályzatba a betegirányításra vonatkozó rész nem került bele.

Az egészségügyi szolgáltatókkal (háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok) történt további egyeztetések eredményeként sikerült közös megállapodásra jutni arról, hogy legalább a fenntartási időszakban a következő rendelési napra vonatkozó előjegyzéseket a rendelési idő végéig mindennap leadják a diszpécsernek, aki a rendszerben rögzíti azt. Ezzel a betegek személyiségi joga sem sérül, és nem változik az eddig megszokott rendelési forma sem. Az egyeztetés eredménye azonban nem került átvezetésre a használati szabályzatba, ezért volt most szükség a módosításra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkilenc éves utcai rendelkezések

Helytörténeti dokumentumokat oszt meg Markotabödöge közösségi oldalán Nagy Ferenc kutató. Tovább olvasom