Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Új kéményt kap a lakótelepi hőközpont Kapuváron

A rezsicsökkentés erősen rontja a hőszolgáltatók anyagi helyzetét, Kapuvár sem kivétel. Némi veszteséggel zárta az előző évet a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. Az önkormányzati cég néhol árat emel, a lakótelepen pedig új kéményt tervez.

Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén Pászli Tibor, a városi tulajdonú Kapuvári Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője számolt be a cég tavalyi gazdálkodásáról és idei terveiről. – Elöljáróban annyit, a rezsicsökkentés lakossági előnyei mellett bizony a szolgáltatóknak gondot okoz – mondta lapunknak az ügyvezető.

Hangoztatta, a hőszolgáltató cégek olcsóbban adják el az energiát, mint amennyiért előállítják, az így keletkezett veszteségeket pedig az állam támogatás formájában kipótolja.

– Sajnos mindezek mellett a tavalyi évben még így is keletkezett 1,3 milliós veszteségünk, amit az önkormányzat saját zsebből fizet – mondta Pászli Tibor. Hozzátette, a veszteség az állami támogatás év közbeni csökkenéséből keletkezett, máskülönben a cég nullszaldósan zárt volna.
– Hiába a feszített költségvetés (a cég 3 munkatárssal dolgozik), fejlesztési forrásaink sajnos nincsenek, pedig a legutóbbi, százmilliós pályázatból végzett felújítást követően is van mit javítani a hálózaton – mondta az ügyvezető. Tavaly is mintegy 15 milliót fordítottak erre a célra. Többek közt használt kazánokat vásároltak, kéményeket béleltek és az üzembiztonságot fejlesztették. Ezt a város mint tulajdonos fizeti.
Idén folytatódnak a kisebb léptékű fejlesztések és felújítják a városi távhő egyharmadát adó Osli úti vezetéket. Ez a kórházba, a művelődési központba és a gimnáziumba szállítja a meleget a húsgyár területén lévő kazánházból.

– Ez utóbbi is a megoldandó feladatok közt szerepel, hiszen a gyár leállásával az amúgy modern kazánház csak veszteséget termel – mondta Pászli Tibor. Kiemelte, az idei év feladata lesz a lakótelepi kazánház kéményének cseréje is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hansági vadászünnepet rendeztek

Ünnepet és megemlékezést tartottak a napokban a rábatamási vadászok. Társaságuk alapításának… Tovább olvasom