Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Új igazgató az iskola élén

Százhúszmillió forintból újíttatta fel óvodáját a kónyi önkormányzat. Új igazgató irányítja a falu iskoláját és készülnek a faluközpont átalakítására is. Az ovi rekonstrukciója jelentős anyagi terhet jelent, de így legalább hosszú távon biztosított a gyerekek elhelyezése.
Elkészült a kónyi óvoda épületének új szárnya, ezzel befejeződött az intézmény nettó 120 millió forintos rekonstrukciója. Az önkormányzat 60 millió forint uniós támogatást kapott a fejlesztéshez. A másik hatvanmilliót önerőként teremtette elő a falu.

– Jelentős anyagi terhet jelent, de ekkora településnek nem okozhat gondot – jegyezte meg Aller Imre polgármester.

A beruházással ötszáz négyzetméterrel bővült a Petőfi utcai épület. Két új foglalkoztatót alakítottak ki az új részben, illetve az addigi konyha helyén is csoportszoba lett. Az idei tanévtől hatvan négyzetméteres tornaszoba is szolgálja a gyerekeket. A falu közétkeztetését ellátó konyhát a régi, Rákóczi utcai óvodaépületbe költöztetik.

– A mostani fejlesztés hosszú távon oldja meg a gondjainkat. Valóban a kornak megfelelő óvodát sikerült kialakítani és végre teljesült a régi tervünk, hogy egy épületben működjön az intézmény – jegyezte meg. – Igaz, az önerő jelentős, de muszáj volt vállalni, mert ezáltal biztosítható az óvoda hatékony működtetése.

Változások vannak a kónyi Deák Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben is, új igazgató irányítja a munkát.

– Tavaly októberben döntöttünk Németh Marica felmentéséről. A képviselő-testület Tóth Zsuzsannát, az intézmény helyettes vezetőjét bízta meg az igazgatói teendők ellátásával. Közben kiírtuk a pályázatot, amelyen részt vett a megbízott igazgató. Úgy határozott a testület, hogy öt évre őt nevezi ki iskolánk élére – fogalmazott a polgármester.
Hozzátette: bízik benne, hogy az intézmény helyzete rendeződik, több gyereket nem visznek el a tanodából. – Remélhetőleg most már csak a szakmai munkára helyeződik a hangsúly. A diákok, a szülők és az önkormányzat érdeke is ez.

A korábbi igazgatónő a leváltása után munkaügyi pert indított, mely jelenleg is folyamatban van.

A közeljövőben a polgármesteri hivatal előtti teret is rendbe teszik Kónyban. LEADER-pályázatot nyert az önkormányzat, 12 millió forintot. Parkosítják a területet, sétálóutakat alakítanak ki, illetve áthelyezik a Hősök emlékművét és a Millenniumi keresztet. A tervek között egy 1848-as emlékmű felállítása is szerepel.

Olvasóink írták

 • 4. xenophanos 2011. július 11. 14:24
  „Ha munkaügyi pert indított, akkor az még nincs lezárva.... De, hogy lehet már új igazgatót kinevezni ha a másik , csak felfüggesztve van? Nem megbízottnak kellene lennie? Ha pert nyer, ki fizeti a kártérítéseket, a réginek, és az újnak is? A nyertes pályázatokhoz hiánypótlásként: 18 millió forint INTERAKTÍV táblázatokra a szóban forgó iskolába 100%-os állami támogatás, 0 forint önrész... Talán nem kívánják ezt publikálni Polgármester úrék, mert Németh Marica által írt pályázat és nyert is?
  Talán fel sem lesz használva?”
 • 3. Star-Spangled 2011. július 07. 23:07
  „120 millio????? Abbol mar lehet epiteni egy egesz falut!!!!!!”
 • 2. lutyika007 2011. július 07. 18:39
  „Én ezzel a beruházással nem dicsekednék! Ha jól értelmezem a cikket, akkor az van, hogy a szocik rábaközi erős polgármestere 50%-os támogatást kapott az Óvoda építéséhez? ( ennek elbírálásáról még az előző MSZP kormány idején döntöttek) Az ilyen beruházásokat általában 10-20% önerővel és 80-90% támogatással végezenek. NEM 50% TÁMOGATÁSSAL!!!! kb. 80 milliót dobtak ki az ablakon, de hát ez nem a mi problémánk, ha a kónynak ez jó, legyen...
  Néhány példa: DÖBBENET!! Ébresztő kóny!!!!
  Győrzámoly: 346 milliós beruházás 13% Önerő
  Levél: 60 milliós beruházás 10% Önerő
  Szany: 41,8 milliós beruházás 10% Önerő EMBEREK ÉRTIK? 10-13% ÖNERŐ ÉS NEM 50%!!

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/iskola-_es_ovodafelujitas_nagy_munkaba_kezdtek_gyorzamolyban/2228944/
  http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/korszerusitik_az__ovodat__nyar_vegere/2219597/
  http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/ujabb_otvenmilliot_koltenek_a_fejlesztesre_szanyban/2218376/”
 • 1. Józan 2011. július 07. 09:40
  „Aller Imre fogalomzavarban van! Amit ő 60 milliós önerőnek nevez, az nem más , mint 60 millió Ft banki hitel 20 évre. Kedves kónyiak lehet számolni mennyit fog kamattal együtt visszafizetni a falu ezalatt az idő alatt. Más önkormányzatok az ilyen beruházásokat 10-20 %-os önerővel nyertek. Kóny hosszú időre eladósodott! Nem beszélve arról, hogy emellett most más hitelt is vett fel az önkormányzat. (http://www.kony.hu/index.php?modul=menupontok&kod=142)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilek tiltkoztak a kórházi szerkezetváltás ellen Csornán

A Szeretem Csornát Városvédő Egyesület hirdetett demonstrációt szerda délután a csornai Városháza… Tovább olvasom