Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Új hangsúlyok, régi tervek a beledi önkormányzatnál

Egy új taggal és új polgármesterrel alakult meg a beledi képviselő-testület. Alpolgármestert is választottak. Követik az eddigi irányvonalat – kicsit másképpen.

Zsirai Dénes korelnök irányításával megalakult Beled új képviselő-testülete. A választási bizottság tájékoztatása szerint a 2298 választópolgárból 1374-en járultak az urnákhoz október 12-én. Ez helyben 59,7 százalékos részvételt jelentett. 811 szavazattal az előző testület pénzügyi bizottságának vezetőjét, Major Jenőt választották meg polgármesternek. Mellette Berta Zoltán, Bedi Ervin, Zsirai Dénes, Jakab Zoltán, Szupinger Tamás és Tömböly Ildikó kapott bizalmat a belediektől. Utóbbi újonc a testületben.

Beledi testület: Új tag, új polgármester a folyamatosság jegyében.
Beledi testület: Új tag, új polgármester a folyamatosság jegyében.

A megbízólevelek átadása és az eskütétel után az új testület alpolgármestert is választott Berta Zoltán személyében. Feladataként a környező településekkel és a megyei szervezetekkel való kapcsolattartást jelölte meg a képviselőtestület.

Major Jenő az előd munkájának folytatását ígérte, némileg más módokon. – A kastély felújítása, az óvodafejlesztés folytatása mind szerepeltek az eddigi tervekben is. Ezek mellett szeretnénk az egészségügyi centrumot és környékét, valamint a városközpontot is csinosítani, a régi üzletház környékét rendbe tenni – mondta Major Jenő. Hozzátette, a beledi munkahelyeket meg kell őrizni és fontos folyamatosan bővíteni ezeket. Ehhez elengedhetetlen a vállalkozókkal a kapcsolatok elmélyítése, a nemrég megvásárolt ipari terület – pályázati forrásokból történő – fejlesztése. Újabb élelmiszer-áruház és bankfiók telepítése is szerepel a tervekben.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltörte a sorompót

Egy kavicsszállító megrongálta a sorompót október 20-án Beled külterületén. Tovább olvasom