Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Továbbfejlesztetnék a közvilágítást Kónyban

˝Kónyban a vízmű és a Mátyás király utca között nincs közvilágítás és járda sem˝ - írta olvasónk. A polgármester válaszolt.
„Kónyban a vízmű és a Mátyás király utca között nincs közvilágítás és járda sem. Akik sötétben járnak arra, az úton kénytelenek közlekedni, ami rendkívül veszélyes, mivel ez a faluból kivezető szakasz, ahol már elég gyorsan mennek az autók. Kihez tartozik a közvilágítás és a járda kiépítése ezen a területen? Addig kellene valamit tenni, amíg komoly baleset nem lesz."

Aller Imre, Kóny polgármestere válaszában elmondta: megvizsgálják a kérdést és ha lehetséges, rövidesen szereltetnek fel világítást.

– Az önkormányzat az elmúlt években sokat költött a közvilágítás fejlesztésére. Energiatakarékosra cseréltettük például valamennyi izzót a lámpákban. Ha a helyiek részéről kérés érkezett ezzel kapcsolatban, mindig megpróbáltunk segíteni. A levélben említett környékről idén kétszer volt ilyen, meg is oldottuk a problémát. A településeken szokásos minden második oszlopon lévő közvilágítási lámpa az érintett szakaszon is megvan, de ezzel a felvetéssel is foglalkozik majd a képviselő-testület és a műszaki lehetőségek tudatában intézkedünk, hogy a késő őszi időszakra ez a probléma megoldódjon. Szerintem nem lesz akadálya a közvilágítás bővítésének. Ami a járdát illeti: a testület többször is tárgyalta a járdaépítést, de anyagi források hiányában eddig sajnos nem készülhetett el. Amint sikerül akár pályázattal is támogatást szerezni hozzá, megépítjük. A Soproni utcaiak, ami egyébként országos közút, megnyugtatására elmondom, hogy az új autóút elkészültével utcájuk, ha nem is lesz zsákutca, de lényegesen kisebb forgalmat bonyolít majd le, mint most – fogalmazott a polgármester.
Az önkormányzat az elmúlt években sokat költött a közvilágítás fejlesztésére. Energiatakarékosra cseréltettük például valamennyi izzót a lámpákban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyughatatlan vegyészt tüntettek ki

Dr. Nagy Miklós „nyughatatlan természetének" köszönhetik az acsalagiak, hogy falujuk múltját többkötetnyi kiadvány őrzi. Tovább olvasom