Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Tizenhat tantermes intézményt álmodott Beled

Beled - A beledi önkormányzat háromszázmillió forintos pályázatot nyújt be a helyi általános iskola fejlesztésére. A beruházás során hat új tantermet és egy új konyhát építenének, de bővítenék a művelődési házat is.
– Nem ez az első pályázat, amit az iskola felújítására szeretnénk benyújtani – mondta Tompáné Balogh Mária beledi polgármester. Az oktatási intézmény mára kinőtte a kereteket, ezenkívül a községháza a szétszórtságot is szeretné megszüntetni, hiszen jelenleg két, egymástól viszonylag távoli épületben folyik a tanítás.

– Régi tervünk, hogy az óvodától kezdve az iskola és a művelődési ház is egy blokkban legyen – mondta Tompáné Balogh Mária. Már tavasz óta készülnek a pályázatra, amelyet a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében írnak ki közoktatási infrastrukturális szolgáltatások fejlesztésére. Az október végére véglegesített pályázatban akár ötszázmillió forintot is lehet igényelni, ám a belediek terveiben egy háromszázmilliós beruházás szerepel, tízszázalékos önrésszel. A harmincmillió forintot akár hitelből is előteremtik, bár talán erre nem lesz szükség. A háromszázmilliós beruházás keretében a jelenlegi tíz plusz négy (kisebb épületben) tanteremből tizenhat tantermes iskola készülne el és új szertárak is épülnének. Beépítenék az állandóan beázó tetőteret oly módon, hogy az épület illeszkedjen a szomszédos kastély stílusához. A művelődési ház bővítésével a több mint négyszáz adagos konyha is új helyet kapna, de szó van egy iskolai étkező kialakításáról is. – Van helyünk a bővítésre, hiszen a művelődési ház környéke még kihasználatlan – mondta a polgármester, aki úgy véli, van esélyük a sikeres pályázatra. Ebben az esetben az építkezés jövőre kezdődhetne és két év alatt fejeződne be.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergályosként kezdte, ma céget vezet

Veszkény - A veszkényi Nagy Béla egyszemélyes műhelyében kezdte az esztergálást, ma 80 alkalmazott… Tovább olvasom