Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Táncra hív, táncra perdít a Tulipánt

Csorna - Előadás, gyermektáncház, játszóház, tánctanítás várja az érdeklődőket – kicsiket és nagyokat – szombaton este Csornán.

A csornai Tulipánt népzenei együttes szervezésében táncház lesz szombaton este a Városi Művelődési Központban.

– Kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas estét kínálunk, hisz lesz gyermektáncház, néprajzi előadás, játszóház, de a vállalkozó kedvűek táncot is tanulhatnak – közölte az együttes vezetője. Molnár Nándor azt is elmondta, hogy ez alkalommal – Vas megyei vendégek közreműködésével – előadást hallhatnak az érdeklődők Vas megye és Őrvidék (mai Burgenland) néprajzi jellegzetességeiről, majd részletesebben megismerkedhetnek a térség táncaival Csollány Csaba segítségével.

A tánctanítás után kötetlen táncház veszi kezdetét, ahol somogyi, szatmári, rábaközi, székelyföldi, kalotaszegi, mezőségi muzsikára mulathatnak a jelenlevők.

A részletes program a következő: este hatkor gyermektáncház, hétkor néprajzi előadás (Vas megye, Őrvidék), nyolckor vasi, őrvidéki tánc tanítása, kilenctől táncház kifulladásig.

A vendégek: Földesi János, Földesi Jánosné, Csollány Csaba, Németh Péter, Szikora Réka, Németh Anna, muzsikál a Tulipánt népzenei együttes
Pillanatfelvétel a Tulipánt népzenei együttes egyik fellépéséről.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem habzik a Rába, sikeres a szövetség

Rába mente - Megszűnt a Rába folyó habzása – állítja a Rába Szövetség elnöke. Szerinte ez… Tovább olvasom