Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Támogatókat keresnek

Rábapordány - Gépparkjukat szeretnék fejleszteni a rábapordányi tűzoltók. Pénzük azonban nincs a beruházásra, ezért támogatókat keresnek. Egyenruhájukat ˝adnák cserébe˝.


A hozzáállásukkal és akaratukkal nincs baj a rábapordányi önkéntes tűzoltóknak, de anyagilag nem állnak túl jól. Márkus János, az egyesület parancsnoka azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy technikájuk elavult, egyenruházatuk elhasználódott.

A szervezetnek harminc tagja van, a közelmúltban például leánycsapatot is ki tudtak állítani. Rendszeresen részt vesznek a környékbeli tűzoltóversenyeken és maguk is sűrűn gyakorlatoznak. Nemrégen új tömlőt vásároltak, de a szivattyú beszerzése nem fér bele a keretükbe.

Szűkös a keret – A rábapordányi tűzoltók most elavult, cserére szoruló gépekkel versenyeznek
Szűkös a keret – A rábapordányi tűzoltók most elavult, cserére szoruló gépekkel versenyeznek.

– Régi típusú, 800-as szivattyúnk van, ideje lenne a cserének. A legutóbbi verseny előtt egy héttel ráadásul elromlott. Önkormányzati segítséggel ugyan megoldottuk a javítását, de egy újabb meghibásodás utáni szerelést már képtelenek lennénk finanszírozni. Ha viszont a berendezés elromlik, az egyesületnek is vége lesz, hiszen még versenyeken sem állhatunk ki – mondta Márkus János. – Támogatókat keresünk, akik segítenek fejleszteni eszköztárunkat. Az önkormányzat persze lehetőségeihez mérten segít, de a község sincs túl jó anyagi helyzetben.

A parancsnok hozzátette: ha támogatót találnának, egyenruhájukat adnák mint reklámfelületet.

Olvasóink írták

  • 2. Goldman 2009. augusztus 25. 07:51
    „Mindenhol a verseny előtt romlik el az a fránya szivattyú?”
  • 1. janika 2009. augusztus 21. 09:45
    „Igaz a Rábapordányból ellopott disznók sem nekik fialnak már! Sőt a bot is elfogyott a rendőrségnél, amivel a nyomukat ütötték!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén Gartán ünnepelt a város

Kapuvár - A kapuvári ünnepségek – a hagyományoktól eltérően – a gartai alközpontban… Tovább olvasom