Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Szülői és pályázati pénzből nyaralnak, egyre kevesebben

A vakáció idején visszatérő probléma a családokban, hogy mit kezdjenek a ráérő gyerekekkel. A Kapuvári kistérségben néhány településen pályázati pénzből táboroztatják a lurkókat.

Igény lenne több táborra is, a családi kassza azonban egyre laposabb.

Garabné Gulyás Mária, a Kapuvári Családsegítő Intézet vezetője szerint van helyi igény arra, hogy a gyermekek felügyelet alatt töltsék a szünidőt, akár önköltségi alapon is. – Jellemző, hogy a fizetős programokra a középosztálybéli gyermekek jelentkeznek – mondta az intézményvezető.

A családsegítő intézet egyhetes tábort szervez rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő jó tanulóknak. Ez húsz gyermeket érint június 28-tól július 3-ig, forrásait a beledi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ (MÁMK) nyertes pályázatából fedezik, ahol a kapuvári intézmény mint együttműködő partner szerepel. Június 21–25-ig önköltséges tábort szerveznek a kapuváriak a Zöldfasor utcai telephelyükön, napi 1200 forintért. Étkezéssel és többek közt kalandparki programokkal is várja a jelentkezőket. – A tavalyi jó tapasztalatokra alapozva idén nyáron ismét elindítjuk főzőtáborunkat, melynek forrásait az intézmény biztosítja – mondta a családsegítő vezetője.

Balatonakali – Az iskolák szervezik a gyermekeket a nyári táborokba.
Balatonakali – Az iskolák szervezik a gyermekeket a nyári táborokba.

A Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) hagyományos balatonakali táborozást szervez a gyermekeknek. A július 16–23-ig tartó turnusba három kísérő pedagógus és negyvenöt tanuló megy 24 ezer forintos részvételi díjért. A KTI vándortáborába húsz gyermeket várnak még júniusban, ide 28 ezerért mehetnek a diákok.

A beledi MÁMK iskolája is Balatonakaliba szervez nyári tábort július 23. és 30. között. A tábor itt is önköltséges, ám Borosné Tóth Zsuzsanna intézményvezető elmondta, évről évre kevesebb a jelentkező. Míg tíz-tizenöt éve 50–60 gyermek nyaralt a táborban, addig napjainkban csak 13–18 a résztvevők száma.

Önköltségen évről évre kevesebb a jelentkező. Míg tíz-tizenöt éve 50–60 gyermek nyaralt a táborban, addig napjainkban csak 13–18 a résztvevők száma.
A MÁMK közel nyolcvanmillió forintos nyertes pályázata ˝Építő közösségek, új tanulási formák az élethosszig tartó tanulás jegyében, a Rábaköz közművelődési intézményeiben˝ címmel nyári programokra is biztosít forrásokat. Többek közt ebből a pénzből finanszírozzák a helyi Egyesített Szociális Központ (ESZK) bentlakásos táborát is, melyben negyven 9–14 éves gyermeket táboroztatnak Somogydöröcskén. Az ESZK július 5-től 9-ig napközis tábort szervez hatszáz forintos napidíjjal, mely tartalmazza az étkezés és strandolás költségeit is – tette hozzá Odoricsné Buthi Krisztina, az ESZK vezetője. A beledi intézmény ingyenes szanyi napközis táborba közel száz gyermeket vár július 7-től 16-ig, ehhez a programhoz a szanyi önkormányzat is biztosított forrásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A párttag mellé áll Csornán a Fidesz

A Fidesz csornai elnöksége Gyopáros Alpárt jelölné polgármesternek az őszi választáson. Várhatóan ellenfele lesz jelenlegi önkormányzati főnöke, Turi György. Tovább olvasom