Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szívünk Napja: Másodszor is sikeresen

A kellemetlen hideg idő dacára is jelentős érdeklődés kísérte szombaton délután Csornán a Szent István téren megtartott Szívünk Napja rendezvényt, együtt a zene világnapjának programjával.
Dr. Vályi Péter, a Margit Kórház osztályvezető főorvosa értékelésként elmondta: mindjárt a rendezvény elején közös tornát tartottak a jelenlévőknek, amit felvilágosító előadások követtek. Ezután gyermekek részvételével futóversenyeket szerveztek, szerény sportszerdíjazással.

Lehet főzni szívbarát módon, ízletesen

Kivonultak a háziasszonyok is, akik bemutatták, hogy az egészséges életmódnak megfelelő, korszerű ételeket is lehet készíteni. Az édességeknél ügyeltek arra, hogy kevés szénhidrátot tartalmazzanak, rostban, vitaminban viszont gazdagok legyenek.

Kiderült: cukorbetegek

Vályi főorvos szerint sokan jelentek meg a szűrővizsgálatokon is, amelyeknek az volt a céljuk, hogy felkutassák a rejtett betegségeket: koleszterin- és vércukorszintet mértek, illetve cukorbetegek esetében ellenőrző vizsgálatot végeztek. A vizsgálat során nem egy, eddig nem ismert cukorbeteget „emeltek ki", akiknek a gondozását háziorvosokra bízzák, illetve szükség szerint a Margit Kórház anyagcsere-ambulanciája vállalja a további gondozást. Természetesen a test állapotának javítása mellett a lélek gyógyítására is ügyeltek. Ezt szolgálta a Győri Ütőegyüttes rendkívül sikeres műsora.

Ne csak egy napon!

– Remélem, nem csak egy napra korlátozódik az az idő, amikor a szívünkre gondolunk és megpróbáljuk megelőzni a szív-és érrendszer betegségeit, hanem előbb-utóbb sikerül Csorna összes lakóját, a gyerekektől a dédnagymamákig arra figyelmeztetni, hogy vigyázzunk a szívünkre – nyilatkozta dr. Vályi Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemetelés szelektíven és ingyen

Várhatóan néhány nap múlva Beleden szelektíven és ingyenesen gyűjthetik a hulladékot a helybeliek az… Tovább olvasom