Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Szil - Hatan közösen

Két körjegyzőség egyesülésével, hat község együttműködésével alakult meg március elsején a szili közös önkormányzati hivatal. A települések számát tekintve a járás legnagyobb szervezetét hozták létre.

A szili, a rábapordányi, a páli, a zsebeházai, a vági és a rábasebesi önkormányzat egy hivatalba tömörült. A szervezet vezetője Pető Attila jegyző lett. Számára nem ismeretlen a feladat, hiszen korábban Páli, Rábasebes és Vág körjegyzőjeként dolgozott. Tavaly ősztől pedig már Szilban is helyettesített. A közös hivatalban tizenhárom munkatárs 3600 lakos ügyeit intézi.

Pető Attilától megtudtuk: négy faluban állandó ügyfélfogadást tartanak. Zsebeházán hetente egyszer, Rábasebesen hetente kétszer várják a helyieket.

– A közös hivatal önkormányzatai már korán jelezték, hogy együtt kívánnak működni a közigazgatás átalakítása után. Miután aztán a részletekben is sikerült megegyezni, aláírták a megállapodást – tájékoztatott Pető Attila.

– Alig egy hónap telt el a megalakulás óta, így kevés még a tapasztalatunk. Vannak még folyamatban lévő ügyeink, melyeket most adunk át a járási hivatalnak. A járási ügysegéd három községünkben fogadja az ügyfeleket, Szilban, Rábapordányban és Vágon. A másik három faluból a járásra tartozó ügyeket szintén a közös hivatal munkatársai veszik fel és továbbítják.

Pető Attila úgy látja, egyelőre ismerkednek az új rendszerrel, ami aztán alapja lehet a későbbi, hatékony együttműködésnek a települések között. Példaként említette meg, hogy a kötelezően előírt belső ellenőrzést már közösen rendelik meg az önkormányzatok. Mint kifejtette, az elmúlt években is voltak „közös dolgaik" a községeknek.

– A hat község első hallásra talán soknak tűnik. Ám a szervezet megfelelő kialakításával megoldhatóak lesznek a problémák – jegyezte meg Pető Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami segítséget várnak

A csornai önkormányzat a március 15-i hétvége kárainak enyhítését kéri a vis maior alapból. Tovább olvasom