Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Szabadságpénzéért perel a csornai polgármester

Három év után beperelte elmaradt szabadságpénzéért az önkormányzatot a csornai polgármester. A kamattal együtt közel 3 millió forintot kér a négy év alatt ki nem vett 102 napja után.
Első ciklusos szabadságpénzéért perli a csornai polgármester az önkormányzatot. Turi György számításai szerint a 2006 és 2010 között ki nem vett 102 napnyi szabadsága után közel 2,4 millió forint jár és 432 ezer forint kamat. Az első tárgyalás január 27-én lesz.

A polgármester ki nem vett szabadsága már 2010-ben, a választások után is téma volt a képviselő-testületi üléseken. Turi György kérte a megváltást, ám a képviselők nem támogatták a kifizetést. A megyei közigazgatási hivatal szakvéleménye alapján viszont járt volna a körülbelül 3 millió forint. Turi György azonban akkor, noha célzott rá, nem terelte jogi útra az ügyet. Idén nyáron azonban megtette. Még a hároméves elévülési idő lejárta előtt.

Turi György csornai polgármester
Turi György csornai polgármester

Az önkormányzat július végén először fizetési felszólítást kapott, kamatokkal együtt összesen 3,5 millió forintról. Mivel a városháza nem fizetett – a képviselő-testület egyébként nem is tárgyalta a témát –,
augusztus végén újabb levelet kapott Turi György ügyvédjétől. Ebben már pontosították az összeget és a munkavállalói járulékok nélkül közel 2,4 millió forintnyi követelést és 432 ezer forint kamatot állapítottak meg.
Az önkormányzat erre sem lépett, így következhet a per.

A Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság január 27-re írta ki az első tárgyalást. A képviselő-testület legutóbbi ülésén arról döntöttek az elöljárók, hogy az önkormányzatot a perben dr. Vajda Attila ügyvéd képviselje.

Turi György a Kisalföld érdeklődésére röviden kommentálta az ügyet.

– Már 2010-ben is jeleztem, hogy ami jár, arról nem mondok le – fogalmazott a polgármester. – Most, hogy közeledik a ciklus vége, úgy gondoltam, hogy rendezni kell ezt a vitás ügyet. Amiről egyébként a közigazgatási hivatal is megállapította akkoriban, hogy jogos a követelésem. A bíróság dönt majd végül.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lehetőség: kerékpáros turizmusát fejlesztené Kapuvár

Kapuvárnak van fürdője, megújított múzeuma, számos látványossága, a kerékpároscentrum férőhelyeit éveken belül meg kívánják duplázni. Tovább olvasom