Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Sás utcai fesztivál Kapuváron - fotós összeállítás

Az eső ellenére ismét telt házas volt a hét végi Sás utcai fesztivál. A rendezvényen a zene és az extrém kerékpár vitte a prímet.

Még ragyogó napsütésben, bár a rossz idő fenyegető rémével kezdődött szombaton délben a hatodik alkalommal rendezett Sás utcai fesztivál Kapuváron. A programot Dukai Miklós, a körzet önkormányzati képviselője nyitotta meg a cseh küldöttséget is magában foglaló vendégeknek. Ahogy a nyitóbeszédben elhangzott, az egykor utcafesztiválnak indult program mára a város egyik leglátogatottabb eseményévé nőtte ki magát.

Maga a „Sás utca" elnevezés egyébként a valamikori városi szélső utcára utal, melyet eleink a Hanság mocsarából „vágtak ki".

A hétvégén sajnos eleredt az eső, de a nézőknek ez sem szegte kedvét. Elsőként extrém kerékpárosok tartottak felejthetetlen bemutatót, olyat, amilyet a városban még nem lehetett látni. A helyi, győri és székesfehérvári kerekezők láttán számos nézőben felmerült, hogy a fizika törvényei vajon érvényesek-e napjainkban is?

A rendezvény ezután koncertekkel folytatódott – a menetrendszerű esőt követően. Először a Fabula együttes, majd a Kapuvári Ifjúsági Mazsorettek, végül a Hanság Big Band szórakoztatta a közönséget.
A délutáni programot Cserpes Laura és Fekete Dávid zárta, majd a fesztiválozók a Club 7 együttes zenéjére mulattak hajnalig. Az éhes látogatók étvágyát a nagy helytörténeti múltra visszatekintő Ivik vendéglő oltotta. Utóbbi vezetője, és egyben a Sás utcai fesztivál szervezője, Tóth István elmondta: a hat évvel ezelőtt először megrendezett eseményt természetesen a jövő évben is megtartják, ám a szervező annyit hozzátett még, hogy reményei szerint kicsit szárazabb körülmények közt.

Sás utcai fesztivál Kapuváron

Sás utcai fesztivál Kapuváron 2. nap. 2012. aug. 11.

Olvasóink írták

 • 4. hajókabinajtóhajtogató 2012. augusztus 13. 12:22
  „antistar: Te hol élsz? Gondolkozz egy kicsit!! Győrben több pénz van fesztiválra mint más településen! Ja és a másik. Egy szerencséd van, hogy nem ismernek téged Kapuváriak. Mert kicsit megdorgálnának. Milyen jogon szidsz itt bárkit is?? Mi az hogy szégyelje magát Kapuvár? Semmi közöd hozzá, hogy hol milyen fesztiválokat tartanak.

  fan06: A legszínvonalasabb a kapuvári mazsorett. Na ez az!! Tinci-táncikával nem lehet tömegeket megmozgatni. Arra a következtetésre jutottam, hogy talán kapuvári vagy. Akkor miért nem szólsz hogy legyen valami??

  Manka: hajrá! Beszélj fan06-tal és tegyetek meg két-két lépést!
  Ennyi”
 • 3. Mankapunka 2012. augusztus 12. 17:56
  „fan06

  Ez magyarisztán,itt könnyebb sírni,mint tenni bármi ellen is bármit. Én ezért szeretek itt élni,jó látni a sok nyomorultat,akik,hogyha 2 lépéssel többet tennének a saját életükért,akkor királyi életük lehetne.”
 • 2. fan06 2012. augusztus 12. 13:51
  „Egyetértek!Egyrészről szégyelljék magukat a kapuváriak,hogy ha van valami,akkor se jönnek el a programra,de szóban sokszor hallani:"itt Kapuváron soha nincs semmi"!!!
  Másrészről a képek meglehetősen hiányosak!A legszínvonalasabb Kapuvári Mazsorett csoport miért csak ennyi képet érdemel???Gondolom,ha a másik "csoport" lett volna,róluk 150kép van fenn,ugye???”
 • 1. antistar 2012. augusztus 12. 07:24
  „Fantasztikus képek! Köszönjük!
  Tényleg ennyi volt a FESZTIVÁL?
  Mert ha igen, akkor szégyelje magát egész Kapuvár!
  Ha meg nem, akkor ez a tudósító ne tudósítson többet!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falumúzeum lett a parasztházból Kónyban

Száznegyvenhárom éves parasztházból alakított ki tájházat a kónyi önkormányzat. A Csillag család… Tovább olvasom