Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Répcelak tarolt Csermajorban

Idén sokadszorra a megyei közgyűlés intézményében, a csermajori tejipari iskolában tartották a tizenötödik vitnyédi sajtünnepet a hétvégén.
A rendezvény rangját jelzi, hogy az ország számos részéről érkeztek érdeklődők a programra. Egy debreceni vendég megjegyezte, ez a nap számára a kapcsolatépítés miatt fontos: ilyenkor egykori iskolájának diákjaival találkozhat.

A sajtünnepen bemutatkoztak az ország sajtgyártói is. Fotó: T. A.
A sajtünnepen bemutatkoztak az ország sajtgyártói is. Fotó: T. A.

A rendezvény elsősorban a sajtkészítmények ünnepe, így az idén is zsűrizték a benevezett termékeket. Ebben az évben a répcelaki sajtgyár számos terméke kapott díjakat, így a lágy és egyéb sajtok kategóriájában a répcelaki cég pálpusztai, Karaván és camembert sajtjai vitték a prímet. Juhsajtok kategóriájában a Bokormajori Bokri sajtüzem termékeit tartotta a zsűri díjazásra méltónak.

Országos sajtverseny Csermajorban

Olvasóink írták

 • 4. nemjani 2012. szeptember 17. 20:34
  „Ez elég gyenge "tudósítás" volt. Lassan mgeszokjuk Kapuvárról. Sebaj, majd jön a 265 rendezetlen fotó Gyula bátyánktól! Mert ő dolgozik rendületlenül.
  Alekinyó igazad van. De ha már Csermajor, meg országos..., meg megyei..., meg helyi alispán..., akkor viszont kipofozhatná a megye a lepukkant, de patinás majrot. Akkor oda lehetne csődíteni az ország sajtszerető apraját-nagyját. De még így is különb, mint egy alibi-gombóc-fesztivál a szomszédban.”
 • 3. alekínyó 2012. szeptember 17. 18:35
  „Erről az országos rendezvényről, 5 mondat jutott eszébe az újságírónak. Gratulálok a tartalmas cikkhez!
  Megjegyzem még: továbbra is az a véleményem,hogy kár volt kivinni a rendezvényt Csermajorba,/ eldugni a világ szeme elől/ ugyanis Vitnyédre sokkal könnyebben kijutott gyermek és felnőtt egyaránt akár sétálva,akár kerékpárral. A megyei közgyűlés ezzel a döntéssel is a saját felülbírálhatatlanságát bizonyította...:(”
 • 2. enesei 2012. szeptember 17. 16:03
  „1.
  Hát ebböl a "cikkböl" nem tudod meg, nem ezt,de még mást sem. Nomeg: "A sajtünnepen bemutatkoztak az ország sajtgyártói is." Ki a fenének kéne bemutatkozni a sajtünnepen, ha nem a sajtgyártóknak? A sok-sok-sok-sok "fesztivál" közt elvész a tudósitó.”
 • 1. Tapmancs 2012. szeptember 17. 15:16
  „Én csak arra volnék kíváncsi hogy hol lehet ezeket a jó sajtokat megvásárolni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok a Rábaközben

Kapuvári kirendeltség (9330 Kapuvár, Szt. István király u. 2., 96/242-688). Csornai kirendeltség… Tovább olvasom