Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ravatalozó épül közös erővel

Vitnyéden a temető mellett új ravatalozót építenek, melyhez a lakók biztosítják ingyen a munkaerőt.
Tóth Kálmán, Vitnyéd polgármestere büszkén jelentette ki, hogy a település intézményeire a tanév kezdetéig mintegy nyolcmillió forintot költöttek. Ebből négy és fél millió az úgynevezett hármas iskola épületének felújítására ment, teljes tető- és külső rekonstrukcióval. Három és fél milliót költöttek idén az óvoda felújítására, a teljes beruházás ennek közel a duplájába kerül, várhatóan majd a jövő évben fejezik be a külső munkákat.

A vitnyédi temető mögött már készül az új ravatalozó. Az önkormányzat költségvetéséből csak az alapanyagokat finanszírozták, a munkálatokat helyiek térítésmentesen végzik.

A polgármester szerint az idei terveikben még az utak egy részének javítása is szerepel, erre egymillió forintot szánnak. A helyi művelődési ház rekonstrukciójának fedezetére pályázatot nyújtottak be, és jövőre az orvosi rendelő rendbetétele is terveik közt szerepel. „Rövid távú célunk, hogy a falu intézményeinek felújítása után a következő években ne kelljen ilyen célokra pénzeket elkülöníteni" – mondta Tóth Kálmán. Érdekességképpen jegyezte meg, hogy ez év júniusától bolhapiac indult a faluban, minden hónap utolsó vasárnapján.

Vitnyéden a lakosság létszámának növelése érdekében nemrég új utcát alakítottak ki a település Kapuvár felé eső részén. Már több mint tizenöt ház építése folyik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna és Dör szorosabban

Többek között önkormányzati ingatlanok hasznosításáról döntöttek a csornai képviselők. Tovább olvasom