Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Rábakecöl: kevés pénz, sok munka

Komolyabb források nélkül, társadalmi munkával és felajánlott tiszteletdíjakból szépül Rábakecöl. Idén járdát, ravatalozót és külterületi utakat újítanak fel. Erre hárommilliójuk van a költségvetésben.

Tavaly valamivel több mint 105 millióból, az idei évben alig 74 millióból gazdálkodhat a rábakecöli önkormányzat. Tuba Erik polgármester utóbbi adathoz hozzátette: nagyon feszített a büdzsé és szerencse is kell ahhoz, hogy tartható is legyen.

– Már annak is örülök, hogy egyáltalán tudunk némi felújítást és fejlesztést végezni a faluban, hiszen a község költségvetésében alig 3 millió van ilyen célra. Az igazi csoda azonban az, hogy folyamatosan szépülünk, amit a felajánlott tiszteletdíjakból és a falu lakosainak munkájából tudunk megvalósítani – jegyezte meg a polgármester.
A tavalyi eredményekről szólva röviden elmondta, az óvoda többlépcsős ablakcseréjére 2013-ban félmilliót költöttek, az idei folytatás forrásait egyelőre keresik. A lakosság és az önkormányzat összefogásával az Új és a Rákóczi utca egy-egy járdája is elkészült, a helyi Vas István és Boros István felajánlott munkájával. A járdaépítések így is közel 700 ezer forintjába voltak falunak. A község köztereit – az egyik helyi képviselő tiszteletdíjának hozzáadásával – a Napsugár Nyugdíjas Klub virágosította, az alpolgármester pedig hozzájárult a Pajtaműhely Alapítvány programjaihoz, az orvosi rendelő eszközfejlesztéséhez és a ravatalozó idei felújításához. A közösségi élet fellendítését szolgáló kecöli kemence építése is helyiek, kiemelten Vas István, valamint Boros István, Bankó Gyula, Németh Csaba, Tuba Csaba, Kovács Zoltán, Domiter Ferenc, Soós Ákos munkáját dicséri – tette hozzá a rábakecöli polgármester.

A közösségi élet fejlesztése: Boros Attila és Kámán Zsolt az új kemencénél.
A közösségi élet fejlesztése: Boros Attila és Kámán Zsolt az új kemencénél.

Mintegy 800 ezer forint tiszteletdíj felajánlásából készült el egy utasváró és kerékpártároló a faluban. – A közösségi élettel kapcsolatban hozzá kell tenni, hogy a helyi programok színesítésére még a tavalyi évben nyertünk közel 5 millió forintot – mondta Tuba Erik. A katolikus egyházközséggel együttműködve 10 millió forint pályázati támogatással és 4 milliónyi önerővel újult meg a templom és környezete.
Az éves tervekről szólva kiemelte a járdaépítési program folytatását, ahol újra számítanak a kecöliek munkájára és ugyancsak így szeretnék felújítani az egyik külterületi útjukat is, melyhez a szövetkezet és a vadásztársaság is hozzájárul.

– A ravatalozónkat is a testület tagjainak felajánlásából tartjuk karban, az idén erre 600 ezer forintot költünk az említett forrásból – mondta Tuba Erik. Hozzátette, a képviselő-testület minden tagja tervez általa megjelölt célokra tiszteletdíj-felajánlást. Így további, összesen 1,3 millió forint szolgálja még idén a település javát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdától a rókajárásig Kapuváron

A Király-tó Óvoda és Bölcsőde hagyományos ovi- olimpiáját rendezik pénteken reggel kilenc órától. Tovább olvasom