Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Rábacsanaki kutyavégzet

Méregtől pusztulnak a kutyák Rábacsanakon. A helyiek nagyjából sejtik is, hogy ki képes ilyen gonoszságra, de nem tudnak tenni ellene, csak aggódhatnak: legközelebb nehogy gyerek vegye fel a mérgezett ételt.
(illusztráció)
Rábacsanakon nem valamiféle járvány tizedeli a négylábúakat, hanem gyorsan ölő méreg végez velük, ételbe csomagolva. Pozsgai Györgyéknek eddig négy kutyájuk esett áldozatul az emberi gonoszságnak és aljasságnak, de nem járt jobban Kovács Imre hatéves tacskója sem.
– Gyönyörű dobermanunk volt, intelligens, okos jószág, éppen csak meg nem szólalt. Szerda reggelre viszont ott feküdt mozdulatlanul...

– A dobermanunk a kapu előtt feküdt, pontosan azon a helyen, ahol megette a mérgezett eledelt – panaszolja Pozsgai György Rábacsanakon, a Hunyadi utcában.

– Előtte még éjfélkor láttam, a szokott helyén feküdt, a bejárati ajtóban. A fiamnak szintén fajtatiszta német juhásza pusztult el ugyanebben az időben. Phozzá, mivel a kutya a hátsó udvarban volt, a kert felől ment be az illető és kiengedte a kapun, ott is találták meg élettelenül. Nyomokat persze nem találtunk, mert a „gyilkos" pontosan annyi ételt készít, amit az állatok egyszerre megehetnek. A múlt szerdán négy kutya pusztult egy éjjel itt a környéken, de ezelőtt körülbelül két éve ötöt mérgeztek meg. Szerencsére a kisebbik nem evett a méregből, így legalább az megmaradt.

Kovács Imre is az utcaajtóban talált rá négylábújára, még látszottak a nyomok, ahogy a tacskó kínjában a földet kaparta.
– Hűséges, jó házőrző volt, igazi családtag, nagyon sajnáljuk, hiszen már hat éve velünk volt – mondja. – A virágoskert kerítésére próbált felmászni szegény, ott is találtam meg reggel, hajnali négy órakor még hallottuk, hogy zörög, vagyis akkortájt járhatott erre az elvetemült mérgező.

– Nem akarunk vádaskodni, de körülbelül tudjuk is, ki cselekedte ezt – veszi át a szót Pozsgai György. – Higgyék el, nem minden ok nélkül mondom ezt, vannak ráutaló jelek, hogy ki lehet az. Persze sajnáljuk a kutyákat, de sokkal nagyobb baj is lehet ebből, hiszen mi van akkor, ha egy gyerek veszi fel a mérget? Az állatorvosok azt mondták, hogy gyorsan ható szerről van szó, bizonyára talajfertőtlenítő, ami először az idegrendszert bénítja le, majd a mozgásszerveket. Felháborító, ami történt, és ennek valahogyan véget kell vetni, de mielőbb. A rendőrségen azt mondták, nekünk kell megvizsgáltatni a tetemeket, utána tudnak csak foglalkozni az üggyel.

Csornán is mérgeztek

Korábban beszámoltunk arról, hogy Csornán is mérgezik a kutyákat. Akkor is több állat pusztult el, előtte novemberben pedig vagy tíz. A Csornai Rendőrkapitányság illetékese a nyáron úgy nyilatkozott, hogy ilyen esetben a kutya tulajdonosának kell megvizsgáltatnia az elhullott jószágot, azaz meg kell bizonyosodni arról, hogy az állat valóban mérgezésben pusztult el. Miután ez megtörtént, az állat értékétől függően indítják meg az eljárást: ha a kutya értéke tízezer forint alatt van, akkor rongálás szabálysértés, ha ezt az összeget meghaladja, rongálás vétsége miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajátos, abszurd helyzet a mostani

Áder János országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője a hétvégén választókörzetében… Tovább olvasom