Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Pazarló kampány

Csorna - Az vasárnapi időközi országgyűlési képviselő választás első fordulója előtt Balogh Csaba, az MSZP képviselő-jelöltje sajtótájékoztatóján kampánytapasztalatait értékelte.

Elmondta: törvénysértéseket és a pazarlást tapasztalt.

- Beadványainkra a Jobbik törvénysértő plakátjait a területi választási bizottság marasztalta el, a csornai önkormányzat újságját meg a megyei bíróság ítélte törvénysértőnek. Ám akiknek a törvény nem akadály, annak a pénz sem. Érthetetlen az a pazarlás, amit a ciklusból hátralévő négy hónapra elköltöttek a kampányban. A csornai önkormányzati újságnál ráadásul közpénzből - fogalmazott Balogh Csaba.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. banya21 2009. november 12. 00:17
  „Tisztelt Csornai Polgárok! Szeretném megkérdezni az itt szócsatát vívó egyénektől, hogy mit tettek eddig saját környezetükben, hogy szebbé-jobbá tegyék? Ismerik-e azt a mondást, hogy: "Annyit várj el másoktól, amennyit adni vagy képes!" Tehát:Ha egy nyugdíjas, volt közalkalmazott bevállalja, hogy minden esély nélkül, nap, mint nap járja a választókörzetet, és olyan emberek segítik, akik ilyet még nem csináltak, akkor talán el kéne gondolkozni, hogy itt egy lehetőség arra, hogy ne állami közpénzekből (a mi adó forintjainkból) gazdagodjanak meg néhányan. Demjén Márti már nem megélhetési politikus akar lenni.
  Hol volt a FIDESz, amikor a költségtérítéses népszavazási kezdeményezésről kellett szavazni? Mind a saját pénzét védte, és megakadályozták, hogy a nép eldönthesse hogy számoljanak el. És most a frekvenciák? A Danubius a FIDESz, míg a Sláger az MSzP adója lett. Érdekesen tudnak megegyezni! Vagy én látom rosszul?
  Még egyikük sem überelte Széchenyi Istvánt, pedig jövedelmeik lehet, hogy többszöröse is mint neki volt.”
 • 28. banya21 2009. november 12. 00:03
  „Mint tudjuk: Népszavazási kezdeményezés is indult a 176 fős Parlamentért.Csodák csodája az MSzP javaslatot is tett létszámcsökkentésre, melyet a FIDESz megvétózott. Igaz!, ha a FIDESz tette volna a javaslatot, akkor az MSzP vétózta volna meg. Ha még lesz rá idejük, akkor erről is meg fognak tudni egyezni, akár a frekvenciák elosztásában. Nagyon jól alkalmazzák: Adj a népnek cirkuszt....", a parlamentben, médiában vitatkozunk, és a háttérben megegyezünk: Neked is jó, Nekem is jó= a nép meg le van szavazva.
  Akkor már inkább civil szakembereket kell keresni az ország vezetésére! Csak lenne még egy Kossuth, és Széchenyi....”
 • 27. barcog 2009. november 11. 07:00
  „Az előbbi részből kimaradt. hajracsorna úgy képzeled, hogy az új erők (" a posztkommunistákkal együtt, aztán majd vonagábor rendészeti miniszter lesz, seressmária igazságügyi, a miniszterelnökötök meg újra gyurcsány fletó lesz") megint a saját zsebüket fogják pártolni?
  AKKOR NÉZ MÁR KÖRÜL EBBEN AZ ORSZÁGBAN VAN MIT ELPRIVATIZÁLNI, ELLOPNI, A DUNÁN, A TISZÁN ÉS A LEVEGŐN KÍVÜL!
  TÉVEDÉS, MERT BÁRKI, ÉN REMÉLEM CSAK AZ ÚJAK KERÜLNEK BE, LESZ KORMÁNYON NE FELEDD: AZ ELMÚLT 20 ÉVBEN 10-SZER ANNYI PÉNZT ELTÜNTETTEK, MINT A POSZTKOMMUNISTÁK, MŰKOMMUNISTÁK 40 ÉV ALATT!

  KÍVÁNCSI LENNÉK A KOMMUNIZMUST, MINT ÁLLAMFORMÁT HOGYAN FOGALMAZNÁD MEG, MERT VELÜNK A KÁDÁR RENDSZERBEN IS AZT TANÍTOTTÁK HOGY NINCS KOMMUNIZMUS! EZ CSAK EGY ELKÉPZELT ÁLLAMFORMA, AMIRŐL KÉSŐBB KIDERÜLT SOHA NEM IS LESZ.
  MI AZÉRT BŐSZEN SZIDUNK VALAMIT, AMI SOHA SEM VOLT!”
 • 26. barcog 2009. november 10. 17:45
  „Kedves hajracsorna!

  Azért elég nevetséges összevetni a Civil Mozgalom kampány költségét a két nagy párt akár melyikével is! Koldus és királyfi a két "pazarló" közötti közötti különbség. A Civil Mozgalomnak nincs sajtó és média háttere. A sajtó és média máris beleverte az emberek fejébe, hogy csak a FIDESZ győzhet 2010-ben, ezért sokan azt mondják: ha biztos, hogy a FIDESZ nyer el sem kell menni szavazni! Kaja Ibrahim és Joszif Tot pártja ERRE IS EMLÉKSZEM, TALÁN MÉG SEM SZELEKTÍV A MEMÓRIÁM, majd megoldja, már nem csak Tokaj veszzején csepeg majd a nektár a szájukba, hanem az ország minden részéből. Persze az összes rokonnak, sógornak, komának. A néppel mi lesz: "azt meg majd jól megadóztatjuk"! Ez a FIDESZ jövőképe, MIVEL ÜRES LESZ AZ ÁLLAMKASSZA SZOKÁS SZERINT 4 ÉVENTE! MÁR 1990-TŐL!

  Üdv:
  barcog”
 • 25. barcog 2009. november 10. 17:26
  „Ha már így megszólítottatok!
  Nekem csak FÜGGETLEN civil szívem van és nem vagyok sem FIDESZ, sem MSZP vakbuzgó hívő, ha tudni akarjátok voltam kisdobos, úttörő és még minisztráltam is a katolikus templomban (én református lennék) gyerek koromban, mert a barátom szülei olyan vallásosak voltak, hogy a gyerek nem kapott vacsorát, ha ellógta az esti szertartást. A barátság kedvéért és a falu legnagyobb felháborodása ellenére (nem volt másik gyerek aki rázza a csengőt) gyorsan megtanultam a minisztrállást. Mindez abban a "piszkos Kádár rendszerben" történt. Nekem nem volt piszkos, gazdag sosem voltam, de mégis jobban éltem, mint az elmúlt 20 évben, amikor évről -évre, napról-napra kihúzza valamilyen titokzatos erő, az összes pénzt a zsebemből.
  Üdv:
  barcog”
 • 24. reális 2009. november 10. 13:36
  „Szegény barcog neked szelektív az emlékezésed! Ha valóban cívil vagy ne foglalkozz más szervezetekkel!”
 • 23. Jerry 2009. november 09. 08:46
  „Barcog, szerinted a dtomi, pokorni, pintér, mikola stb miniszteri sor jobb volt az ezüsthajóval?Gyorsan felejtesz!Azt is lehetne firtatni, hogy ki fizette az alpári óriás plakátokat, a helyi újságok minden számában megjelenő gyopáros fotókat stb.Az alpárka és a lódoktor jobban járt volna, ha valamit tett volna városért is,mert a lehetősége megvolt.Amihez csak nyúltak,az botrányba fulladt.Lásd termálfürdő, egészségház, kórház, elkerülő út stb.Csornáról csak a mély negatív jelzőkkel jelentek meg cikkek az utóbbi négy évben.Erre büszke lehet a fidesz.A korábbi polgármester sem volt egy szent, sok jót nem tett a városnak, de ilyen károkat sem okozott.Lehetőségük pedig volt,mert pénzt is kaptak rá,amit szépen el is költöttek.Volt miből fizetni a plakátokat.Egyetlen képviselő sem fejtette ki igazán, hogy mit tenne majd a választó körzetért.Egy biztos, a pénzét elvenné,ahogy a többiek,és nyomkodná a gombot, ahogy a pártjában a többiek.Vónagáborka most nyilatkozta a tv-ben, hogy " ha a fidesz választást, nyer, akkor két lehetősége lesz, vagy megvalósítja a jobbik programját, vagy átadja a kormányzást a jobbiknak."Na kérem, akkor akkor miről is szól a szavazás?”
 • 22. hajracsorna 2009. november 06. 21:51
  „Kedves barcog!

  Mennyibe került a CM kampánya ma este a PH előtt? És a szórólapjuk? És honnan volt rá pénz? Csak nem a szociktól, a "Márti néni" régi (vb. titkári) kapcsolataira építve... Ahogy a jobbiknak is... Szalámizzátok csak a Fideszt, jó lesz úgy az országnak, ha megint ilyen "civilek" meg "radikálisok" adják majd a többséget a parlamentben a posztkommunistákkal együtt, aztán majd vonagábor rendészeti miniszter lesz, seressmária igazságügyi, a miniszterelnökötök meg újra gyurcsány fletó lesz, mert ezt akartátok... Szép kis banda így együtt...”
 • 21. barcog 2009. november 06. 18:39
  „Kedves Balogh Csaba!

  2006-ban Gyurcsány több hektáros fényképe az emeletes épületen mennyibe került? ÉN MÉG EMLÉKSZEM ÉS JÓ LENNE HA TUDOMÁSUL VENNÉTEK, AZ EMBEREK, SZAVAZÓK, NEM MEMÓRIZAVAROS HÜLYE GYEREKEK!
  A FIDESZ ki sem meri mondani mennyit költött 2006-ban hál´ Istennek ők is elbukták!
  A Civil Mozgalom spontán civilekből, nagy tőke támagatása nélkül indit jelöltet! Mivel nincs pénzük NEM TUDNAK PAZAROLNI!
  Ezen kéne elgondolkodni mielőtt durrogtatjuk az újra hamis képet festő politikai marketinget!!!!
  Ma éjfélig még szabad hozzászólni, a kampányhoz.
  ÉN MINDEN KÉPEN A CIVIL MOZGALOMRA TENNÉM AZ x-ET!”
 • 20. Reális 2009. november 06. 18:16
  „Titeket(mszpé) meg a nép ítélt el!”
 • 19. FREDDY/S 2009. november 06. 16:58
  „18.
  Alapvetően az életszínvonal javítása a cél, csak sajnos a képviselők ezt magukra vették, és elfelejtették a választókat, hogy valójában mit is ígértek nekik, nemde...”
 • 18. fiataldemokrata 2009. november 06. 16:50
  „Tisztelt Jerry!

  Pazarló a kampány, valóban, egyetértek. Remélem, járt a napokban a városban. Hatalmas sátor a Városháza előtt, aktivisták drága ofszetpapírra nyomott szórólapokat osztogatnak - hármasával. Tűz-, kard- és pénznyelők. Kritikát megfogalmazni a legkönnyebb, de azért kíváncsi lennék, hogy az Ön által támogatott jelölt vajon ellenzéki képviselőként mennyit tudna tenni a városért, persze szigorúan önzetlenül, és egyáltalán nem a megélhetés végett. Ön már most csökkenten eggyel a képviselők számát, de Márta nénit azért mégis szívesen bejuttatná a "nagy házba". Ez elég nagy ellentmondás, nem? Egyébként kíváncsi lennék arra is, hogy mire gondolt akkor amikor azt írta, hogy az alpolgármester tönkretette a várost. Remélem válaszol.”
 • 17. rick 2009. november 06. 13:03
  „Szia Mac

  Egy párt vagy mozgalom egy jelölt mögött annyiban segítheti a választást, hogy az esetleg amúgy személyesen nem ismert jelöltet is tudja hova tenni az ember. Látható, hogy a választók igénylik ezt az információt, hiszen alig nyer független vagy kevéssé ismert szervezet által támogatott jelölt.

  Ha valaki nem támogatja az amúgy szimpatikus szervezet jelöltjét, mert az ellenszenves neki, ezzel a szimpatikus szervezetnek nem segít. Ha a személy szimpatikus neki és a szervezet nem, és ezért nem szavaz, akkor a személynek nem segít. Saját magának egyik esetben sem használ, de mindegyik esetben árt egy neki szimpatikus szereplőnek. Ezt a dilemmát az egyénnek a számára kimért intelligencia birtokában kell kezelnie.

  Az elkerülő témája tényleg kész röhej, de amit leírsz azt még senki sem támasztotta alá konkrétumokkal, mindenki csak a levegőbe lövöldöz. Egy biztos, katasztrófa, hogy az eddigi nagyurak semmit nem értek el.”
 • 16. FREDDY/S 2009. november 06. 12:40
  „12.
  Ha nincs első fecske, akkor fecskeraj sincs, nemde...”
 • 15. qeu 2009. november 06. 12:38
  „Látom elvagytok, jobb dolgotok nincs?
  Van Alkotmány, Törvény stb. Ezért lesz most választás, ha sikeres lesz, ha nem.
  De ha pazarlásról tudtok oldalakat írni, akkor a további pazarlást úgy lehet csökkenteni - részünkről -, ha mindenki elmegy szavazni, hogy legalább érvényes legyen. Vagy nincs igazam?”
 • 14. Nózi 2009. november 06. 11:31
  „10!
  Volt már 4 éve a fityesznek!!!!! Azt a pénzt tették zsebükbe, amit az előző kormány rakott össze!!! Akkor még volt pénz. Utána nem. Akkor ki herdálja a közpénzt?! Igen, az állami cégeket felül kell vizsgálni, az is herdálás.”
 • 13. MacGyver 2009. november 06. 11:10
  „Szia Rick!

  Azt hallottad, hogy van aki szimpatizáns egy adott párttal, de a jelöltje már cseppet sem szimpatikus. A szavazó kitart a pártja mellett, de mégse megy el szavazni. Valaki öngólt rúgott..
  Ha nagyon akartak volna a pártok, tehettek volna az országért, de inkább voltak elfoglalva a marakodással a konc felett, mint az építéssel.. Csornai elkerülő, állítólag volt rá terv is meg uniós forrás is.. De ide így nem kellett, és mivel ha nem használják fel a forrást, visszaveszi az unió.. Hát gyorsan Enesén is lett terv ( ami ugye "évekbe" telik míg egyeztetik! ) és épül is az út.. Na ez a röhej! Olyan, mint a csornai új egészség ház, ha nem építik meg, elvész az uniós forrás.. Turi úr akkor vajon miért is nem építették meg az elkerülőt is..? Hoppá, bizonyos köröknek nem egyezett a terveivel.. Így is lehet egy város érdekét félre söpörni, köszönjük szépen "Fidesz".”
 • 12. janika 2009. november 06. 09:27
  „Egy fecske nem csinált még sosem nyarat! De, ha olyan képviselők lesznek ismét választva akik most, akár jövőre, akik nem lesznek sem visszahívhatók sem felelősek és felelősségre vonhatók,ha nem teljesitik ígéreteiket, akkor felesleges a nyálverés!”
 • 11. mazsi 2009. november 06. 06:53
  „egyetértek jerryvel.”
 • 10. mazsi 2009. november 06. 06:44
  „mindenki akkor beszéljen meg mocskolodjon pro és kontra ha letelt a fityesz 4 éve és mit tudnak bizonyitani vagy csak a szájuk jár a hatalom megszédit mindenkit....ugye?”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 milliót költ gallyazásra az E.ON

Csorna - Az E.ON 650 kilométernyi légvezeték mentén végezteti el a biztonsági gallyazást. Idén 150… Tovább olvasom