Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Önkormányzati választás 2014 - Egy sima: ki lesz a polgármester Kapuváron? Szavazzon!

A kapuvári választás képlete egyszerű: Hámori György simán polgármester lesz. Második helyen pedig Csákány Annamária végez. Szavazzon már most!
A kapuvári polgármester-választás legfontosabb üzenetét néhány hete az a hír szolgáltatta, amikor az MSZP-s Kránitz László közölte portálunk kérdésére, hogy a baloldalon nincs polgármesterjelölt. A baloldal arra várt, hogy egy megfelelő független jelölt mögé beállhasson. Nos, mint kiderült, függetlenként senki nem indul a városban.(Érdekesség, hogy már négy évvel ezelőtt sem volt  polgármesterjelöltje a pártnak.)

Mindezek fényében a fideszes Hámori György és a jobbikos Csákány Annamária közül választhatnak a kapuváriak.

Négy évvel ezelőtt egyébként szintén Hámori György és Csákány Annamária feszült egymásnak, illetve szerepelt a nevük a szavazólapon, mert nekifeszülésről, ahogy napjainkban, akkor sem beszélhettünk. Szeptember közepén egyelőre az látszik a városban, hogy Hámori György molinóit már kiakasztották a Fő térre és a Váti tó partjára, de jobbikos (plakát)kampányt egyelőre nem láttunk.

2010-ben egyéniben az érvényes 3675 szavazatból Csákány Annamária 527-et kapott (14,34%), Hámori György 3148-at (85,66%). A részvétel mindössze 42,73 százalékos volt (a 8775 választásra jogosultból 3750-en mentek el szavazni.)

Tessék választani! - Csákány Annamária és Hámori György
Tessék választani! - Csákány Annamária és Hámori György


Négy évvel ezelőtt egyéniben mindent körzetet vitt a Fidesz. A Jobbik, az MSZP és a Kapuvárért Egyesület 1-1 mandátumot szerzett, Csákány Annamária a jobbikos lista első helyéről jutott be a képviselő-testületbe.Október 12-én a 2010-es 85-14 százalékos aránynál kicsivel szorosabb eredményt várunk, mert a tavaszi országgyűlési (20,19%), majd az EU-s választásokon (15,72%) is jól szerepelt a városban a Jobbik vagy a jobbikos jelölt, verte az MSZP-t, igaz a Fideszt megközelíteni sem tudta, így nem túlzunk, ha azt írjuk, Kapuváron minden Hámori György újrázása mellet szól.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rájöttek, hogy amit termelnek, az jó

Tovább olvasom