Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Nyitni szeretnének már júliusban

Hivatalosan is az Aqua Sport kft. a bérlője a csornai termálfürdőnek. A nyitás pontos időpontját egyelőre nem közölték. Előbb a medencéket kell használható állapotba hozni.
A csornai önkormányzat és a termálfürdőt üzemeltető cég képviselői aláírták a szükséges szerződéseket. A strandon megkezdődtek a munkák a tereprendezéssel. Hogy mikor nyitják meg ismét a létesítményt, egyelőre nem tudni. A város képviselő-testülete 25 millió forintot biztosított a felújítási munkákra - írta az inforabakoz.hu.

A termálfürdő egyelőre nem mutat jól. Az üzemeltető azt szeretné, ha júliusban vendégeket fogadhatnának.
A termálfürdő egyelőre nem mutat jól. Az üzemeltető azt szeretné, ha júliusban vendégeket fogadhatnának.

A testület legutóbbi ülésén tárgyalt az Aqua Sport 2005 kft.-vel kötendő megállapodásról. Ennek része például az is, hogy három plusz három évre kötnek szerződést a felek. Azaz ha az első három év után az önkormányzat elégedett lesz a bérlővel – és persze viszont is –, akkor újabb három évre megkapja a cég a bérleti jogot. Ha a hat év leteltével is gyümölcsöző marad a kapcsolat, tárgyalnak az újabb hatéves ciklusról.

Az Aqua Sport kft. képviselője, Szabó Attila az inforabakoz.hu portálnak elmondta: a termálbejáráson felmérték a várható munkákat. A társaság azt vállalta, hogy a rendelkezésre álló pénzből olyan állapotokat teremtenek, hogy az ÁNTSZ kiadja a fürdő működési engedélyét. Arra a kérdésre, hogy várhatóan mikor nyílik meg a fürdő, megjegyezte: a pontos időpontot egyelőre tervezni sem tudják. Arra törekednek, hogy már júliusban fogadhassák a vendégeket.

Céljuk az, hogy az engedélyekkel rendelkező, megfelelő vízminőséget folyamatosan biztosító fürdőt működtessenek. A tanmedence, a családi ülő- és az úszómedence a terveik szerint használható lesz. A meleg vizes ülőmedence és a gyerekpancsoló tervezést, felújítást és engedélyezést igényel, de azokat is szeretnék megnyitni.

Olvasóink írták

  • 3. dalton 2012. június 01. 11:15
    „ablakon kidobott pénz ez a 25 millió, amit a város invesztál ebbe strandnak nem nevezhető valamibe.jó, hogy csak így szórjuk a pénzt a levegőbe.olyan állapotok uralkodnak ott, hogy ez a 25 millió csak egy lehelet ennek a helynek.meg mi jön vissza ebből a a befektetésből semiii....:D”
  • 2. kroly 2012. május 21. 09:03
    „Pepiii jól gondolod ,szerintem is sok embert lehetne mozdosítani nemes célér.Sok pénzt lehetne sporolni,nameg senki nem szakadna bele egy kis társadalmi munkába.Nomeg kicsit összefogná a csornai emberkéket ,hamár a városatyáink nem tudják összetartani.Sajnos nehéz megvalosítani mert mi ezért a szervezésér nem akarunk fizetni ,ingyér pedig a mi képviselöink nem hajlandok dolgozni.Meghát ugyis csak este érnek rá ,igaz jó pénzért.Fogjunk össze csornaiak hogy legyen végre fürdönk!”
  • 1. Pepiii 2012. május 20. 20:01
    „Tárgyalgatások meg szerződéshegyek. Szerintem csinálni kéne egy felhívást, hogy 2012.05.XX- től - 2012.06.XX-ig közhasznú munkával állítsuk helyre a strandunk. Kicsik - nagyok együtt pár nap alatt helyretennék a területet. Azt a 25 milliót meg el lehetne költeni fejlesztésekre, fertőtlenítésre hiányzó eszközök pótlására. Nem az íróasztal mögül kéne magyarázni mert jövő nyárig sem fog kinyitni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a sportelnök és a polgármester között

A szanyi sportegyesület elnöke úgy érzi, a helyi polgármester személyes ellentét miatt támadja őt… Tovább olvasom