Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Nem tudtak autót venni, hát elloptak egyet

A tervezett autóvásárlás nem sikerült két miskolci férfinak, ezért, hogy ne kelljen hazagyalogolniuk, loptak egy autót maguknak Kapuváron. A tájékozatlan tolvajok aztán Sopron felé indulva még a belvárosban karamboloztak a lopott járművel. A rendőrök negyedórán belül elkapták a tetteseket.
Késő éjjel érkezett egy telefonhívás a tulajdonostól a Kapuvári Rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint a Győri úti lakótelepen ismeretlenek ellopták a Ladáját. A jármű tulajdonosa elmondta, miközben az ablakon kinézve nem találta autóját a megszokott parkolóhelyen, fiai az erkélyről felfedezték, hogy a kocsijukról éppen egy idegen kaparja a jeget, míg egy másik ismeretlen a járó motorú autóban ül. A fiúk azonnal az utcára futottak, míg apjuk telefonált a rendőrségre.

Közben a Lada elindult, a fiúk viszont nem messze a háztól utolérték, majd egyikük az ajtót kinyitva felszólította a tolvajokat, hogy szálljanak ki, adják vissza a kocsit. A válasz egy gázfröccs volt: elhajtottak a belváros irányába.

– Közben a rendőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe és néhány perccel az értesítést követően a Fő téren megtalálták az ellopott autót, amivel a tolvajok balesetet szenvedtek – mesélte a részleteket Varga Krisztián őrnagy, a kapuvári rendőrség osztályvezetője. A kocsit hátrahagyva aztán a férfiak gyalogosan menekültek tovább. A rendőrök már a belvárosban elfogták az egyik, gyalogosan menekülőt, míg a másik elkövető egy szórakozóhelyen próbált elvegyülni, hiába.

Az ellopott, majd rövid időn belül megkerült Lada.
Az ellopott, majd rövid időn belül megkerült Lada.


Az előállítottakról aztán kiderült, hogy Miskolc környéki lakosok, akik autóvásárlás céljából jöttek megyénkbe. Mivel nem lett üzlet, hazaindultak, ám az őket fuvarozó harmadik személlyel nem sikerült megegyezniük a viteldíj összegében, ezért a fuvaros Kapuváron kitette őket autójából.

– Úgy tűnik, a tömegközlekedést nem preferálták, más eszközük nem volt, így loptak egyet maguknak, hogy azzal hazajussanak – mondta Varga Krisztián.

A Kapuvári Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást az elkövetők őrizetbe vétele, előzetes letartóztatásának indítványozása mellett.

A rendőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe és néhány perccel az értesítést követően a Fő téren megtalálták az ellopott autót, amivel a tolvajok balesetet szenvedtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépeket kaptak a kapuvári képviselők

Kapuvár - A kapuvári képviselő testület számos fontos témában hozott döntést. Tovább olvasom