Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nem mondanak le a csatornázásról

Kilenc Hanság menti és tóközi település vezetője továbbra is kitart a korábban kitűzött cél, a szennyvízcsatornázás megvalósítása mellett. Ettől még az sem tántorítja el őket, hogy immár harmadszor pályáztak sikertelenül.
illusztráció
Harmadik nekifutásra sem sikerült pénzt szerezni kilenc Hanság menti és tóközi településnek a szennyvízcsatorna-beruházás megvalósításához. A kormány ugyanis idén sem támogatta a pályázatukat.

A víziközmű-társulás legutóbbi ülésén a kialakult helyzetet és a jövőbeni elképzeléseket vitatták meg az érintett falvak polgármesterei. Miként a gesztorközség Bősárkány első embere, Szalay Imre elmondta, kollégáival együtt csalódottságuknak adtak hangot az újabb sikertelenség kapcsán. Ám ez a kudarc sem szegte kedvüket és ismét benyújtják pályázatukat, mert azt gondolják, hogy az illetékesek egyszer csak méltányolni fogják majd a kitartásukat és lehetővé teszik a beruházást.

– Elszántak vagyunk és azok is maradunk, amíg nem érjük el a számunkra kedvező eredményt – fogalmazott Szalay Imre, aki azt is elmondta, hogy a társulás következő ülésére meghívják Áder János és Papp József országgyűlési képviselőket, és felkérik őket, hogy a lehetőségeiket latba vetve segítsék a Hanság mentieket és tóközieket a nagy cél elérésében. Ezt követően az összes megyebeli honatyákhoz fordulnak az ügy felkarolása érdekében.

Tehát a kilenc település – Bősárkány, Acsalag, Barbacs, Maglóca, Markotabödöge, Fehértó, Bezi, Győrsövényház és Tárnokréti – vezetője elhatározta, hogy továbbra is a társulás keretein belül, együtt lépnek fel a csatornázás megvalósításáért. Teszik ezt annál is inkább, mivel a felsorolt falvak lakosságának többsége is egyetért a beruházással.
Ez pedig azt jelenti, hogy a nevezett önkormányzatok decemberben megint postára adják a pályázati anyagot.

Kapcsolódó cikkek >>

Csatornarákötési láz Bezenyén (2002-03-03) >>
Csak a felesleget adnák a Rábából (2003-02-27) >>
Hárommilliárdos csatorna feleslegesen? (2003-02-27) >>
Közbeszerzés százmilliós különbséggel (2002-12-05) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben lehet polgármester

A polgármester hirtelen halála után az alpolgármester vette kézbe az ügyek intézését Bodonhelyen. Az… Tovább olvasom