Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Nem fogadták el az adományt Csornán

A csornai önkormányzat nagylelkű ajánlatot kapott a közelmúltban.

Egy család azzal kopogtatott a városházán, hogy a családi házukhoz tartozó kertből 256 négyzetméternyit felajánlanak ingyenesen játszótér kialakításához. A képviselő-testület nem fogadta el az adományt.

Az érintett ingatlan a Mol-benzinkút mögött, önkormányzati terület mellett található. A városháza illetékesei megvizsgálták a lehetőségeket. Turi György polgármester a képviselő-testületi ülésen elmondta: a terület ugyan a város vagyonát gyarapítaná, de játszóteret nem tudnának ráépíteni.

A felajánlott kert ugyanis nehezen megközelíthető, feltöltése jelentős anyagi ráfordítást igényel. Ráadásul az önkormányzat abban a körzetben játszótérnek alkalmas tulajdonnal rendelkezik. A polgármester emlékeztetett: valamikor tizenöt játszótér állt a csornai gyerekek rendelkezésére. Jelenleg mindössze három van, mivel az európai uniós szabványoknak a többi nem felelt meg.

Forrás egyelőre nincs arra, hogy újabb játszótereket építsenek ki. Csak pályázati támogatással gondolhatnak erre Csornán. „A nemes gesztust, a felajánlást köszönettel vesszük, de elfogadni nem tudjuk" – jegyezte meg Turi György.

A képviselő-testület egyetértett a polgármesterrel, derült ki a végső szavazásnál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszt, autókat és embereket mentettek

Az utóbbi hófúvásos időjárás három napját végigdolgozta a magyarkeresztúri Nagy család több tagja. Tovább olvasom