Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Nem érezték meg a válság hatásait

Szany - Emelkedő árbevétellel, bővülő üzemmel és létszámmal éli mindennapjait a válság idején az Interfa kft.
A cég a Rábaköz legnagyobb foglalkoztatója, 18 százalékkal növelték bevételeiket.

A szanyi Interfa kft.-t nem érintette a világválság. Az elmúlt években folyamatosan bővítették az üzemet, fejlesztették a létszámot és még a bérfejlesztések sem maradtak el. Kevés gazdasági társaság büszkélkedhet hasonló mutatókkal. Az idei év első tíz hónapjában árbevételük 18 százalékkal emelkedett 2008 hasonló időszakához képest. A kft. helyi vezetői azt mondják: német anyacégük biztosítja a stabilitást.

Az Interfa a Rábaköz legnagyobb foglalkoztatója: 581 dolgozónak biztosítanak munkát a ma már 24 ezer négyzetméteresre fejlődött üzemben. Huszonegy esztendővel ezelőtt telepedett le a vállalkozás Szanyban. Nap mint nap 48 településről érkeznek alkalmazottak a gyárba. A vidékieket a társaság ingyenesen utaztatja lakóhelyük és Szany között.

A szanyi kft. üzemében októberig 140 ezer darab bútort gyártottak.
A szanyi kft. üzemében októberig 140 ezer darab bútort gyártottak.

– 2008 első tíz hónapjában az árbevételünk 6 milliárd 274 millió forint volt. Idén októberig 7 milliárd 384 millió forintot értünk el – mutatták be számokkal az Interfa kft.-t Endrődy Edit és Huszár Ferenc cégvezetők.

Endrődy Edit
Endrődy Edit

– Tavaly összesen százharmincötezer darab bútort gyártottunk, míg ebben az évben már száznegyvenegyezer darabot szállítottak el tőlünk.

Az eredményekhez természetesen szükség van az anyacég, a Himolla Polstermöbel GmbH fejlesztéseire is. Közép-Kelet-Európában új piacokat szerzett a cég, mondhatjuk, hogy társaságunk helyzete a piacokon is biztos. Több kisebb cég is tönkrement Európában a bútoriparban és ezek helyére is sikerült belépnünk. A sikernek egyszerű a titka: mindenféle vásárlói igényre keresünk megoldást. Európa számos országába, de Japánba is kerülnek a Himolla-csoport termékei.

A jövőről szólva a cégvezetők megjegyezték: legfontosabb céljuk, hogy a jelenlegi pozícióikat megtartsák. Úgy vélik, a közel hatszáz fős foglalkoztatást fenn lehet tartani. Az alkalmazottak végzettsége széles skálán mozog. Kevés a szakirányú képzettségű – például kárpitos vagy varrónő –, az asztalosüzemben nagyobb számban dolgoznak asztalosipari végzettséggel, de szakácsok, gépszerelők és például pékek is kenyeret kaphatnak az Interfánál a három hónapos betanulási idő után.

Huszár Ferenc
Huszár Ferenc

A vezetők ügyelnek rá, hogy dolgozóikat megbecsüljék. Az Interfa kft.-nél tíz és húsz éve ott dolgozóknak november végén jubileumi ünnepség keretében köszönik meg munkájukat. A kft. vállalta a H1N1 elleni védőoltás finanszírozását, és az alkalmazottak 98 százaléka év végén prémiumban is részesül, ez a karácsonyi pénz. Jár még a dolgozóknak a cafeteriakereten belül az étkezési utalvány és a szükséges munkaruha, munkavédelmi felszerelés is.

– A közel hatszáz munkatárson kívül több mint tizenöt beszállító cég szolgálja ki az igényeket, így további több száz ember találja meg a megélhetését rajtunk keresztül – tette hozzá Huszár Ferenc.

Az Interfa kft. példás kapcsolatban van a helyi önkormányzattal. Azon túl, hogy jelentős iparűzési adót fizet, egyéb támogatására is számíthatnak a falubeliek, a civil szervezetek és a helyi iskola is.

Olvasóink írták

 • 7. fefe17 2009. december 08. 20:27
  „A jubiláló dolgozók nem mindegyike vett részt a z ünnepségen,pl:családi ok,betegség.nem is kapták meg az ajándék ÓRÁT! HACSAK NEM ALÁZKODTAK MEG bizonyos VEZETŐ úr előtt. holott nem ő hanem az anyacég vette,és a hűségesdolgozóknakszánta! nem másnak.”
 • 6. FREDDY/S 2009. december 01. 06:47
  „Emlékezetes volt az első cégpecsét megrendelése cégfejléces levéllel, melyről a pecsét sem hiányozhatott. A cégbíróság eljárása, hogy az apportot a nemlétező cég címére küldve vámkezelés után bejegyezték. A csornai szolgálati lakás dimbes-dombos parkettája a különleges társbérlő hangyákkal egy pár napra emlékezetes volt.
  Az értelmetlen bürokrácia azonban sajnos napjainkban is tapasztalható, nemde...”
 • 5. Baradlay 2009. december 01. 01:51
  „Legyunk buszkek Szatmari Pistire meg Sebestyen Lacira!!!Hajra Szany!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. FREDDY/S 2009. november 30. 20:53
  „Kiegészítve a kezdő névsort: Orbán Józsefné, Orbán Lászlóné, Horváth Jenő, Koós László és Teke Gyuláné.
  Ha valakit kifelejtettem elnézését kérem.
  További sok sikert kívánok.
  Piros rendszámú CC-20 90-es szolgálati szgk volt, nemde...”
 • 3. FREDDY/S 2009. november 30. 20:44
  „Az Interfa Kft. alapítói a Himolla Polstermöbel GmnH. részéről Dr. Hans Eckerle, Paul Prediger és a 3F-es Franz Nuss urak voltak. A könyvelést Erdélyi Andrásné indította, míg az üzembehelyezés és termelésindításban Orbán József, Soós Béla, Szabó Ferenc és Nagy Sándornak jelentős szerepük volt.
  További sok sikert kívánok.
  A magyar alapítókkal nem érdemes foglalkozni, nemde...”
 • 2. tamas5 2009. november 30. 17:32
  „A szanyiak és a környékbeliek örülhetnek hogy egy ilyen cég van a közelükben már több évtizede. Rengeteget kell dolgozni, és elég keményen, a minőséget is megkövetelik, de aki nem fél a munkától annak megfelel. Én 9 éve dolgozom itt, de remélem lesz ez több is. :)
  Ahogy a fizetés is lehetne több, de hát ez van. :)

  Tamás a kárpitosból”
 • 1. FREDDY/S 2009. november 30. 17:19
  „Szerencse, hogy az alapítás idején meglévő problémák megoldódtak, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Advent ünnepi várakozása

"Isten szent lelke újra megadja az esélyét annak, hogy oázisra, igaz gyöngyre, kincsre leljünk" -… Tovább olvasom