Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Nem csalók – kérhettek pénzt a csatornatisztításért

Nem trükkös csalók, legfeljebb drágán dolgozó vállalkozók jelentek meg a napokban a Rábaközben. A normál esetben Pannon-Víz által – elméletileg térítésmentesen – tisztított csatornákat akarják jó pénzért kipucolni. Beledben és Csornán jártak, eredménytelenül.

 
Újra Rábaközben járnak a trükkös csatornatisztítók. Beleden egy üzletben, Csornán egy pékségben és kávéházban, majd a csornai önkormányzatnál próbálkoztak a környéken ismeretlen vállalkozók. Arra próbálják rávenni reménybeli ügyfeleiket, hogy kétezer forintos méterenkénti áron tisztíttassák ki a csatornát a környéken.

– Általában tíz-tizenöt perc alatt mindenhol végeznek. A trükk abból áll, hogy 50–60 métert számolnak egy megrendelőnél, így nem ritka a százezres számla sem, amit természetesen a helyszínen azonnal fizetni is kell(ene) – tájékoztatta lapunkat Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője. Hozzátette, a vállalkozók általában közületeket, iskolákat, irodákat, üzleteket, benzinkutakat vesznek célba.

A csatornákat a Pannon-Víz szakemberei (a felvételen) külön költség felszámolása nélkül, míg az ismeretlen vállalkozó kétezer forintos méterenkénti áron tisztítja. Fotó: Illusztráció
A csatornákat a Pannon-Víz szakemberei (a felvételen) külön költség felszámolása nélkül, míg az ismeretlen vállalkozó kétezer forintos méterenkénti áron tisztítja. Fotó: Illusztráció

– Gyakran az alkalmazottakat megtévesztve azt a látszatot keltik, mintha megrendelt munkáról lenne szó. A látszat kedvéért keveset dolgoznak is, de a számla irreálisan magas, a tisztességes ár nyolc-tízszeresét is elkérik – mondta a Pannon-Víz szakembere. Hangsúlyozta, a csatornarendszer tisztítását a rendszer üzemeltetője, a Pannon-Víz zrt. végzi.

Az önjelölt vállalkozókat a kiszemelt ügyfelek most mindenhol elzavarták, egy-egy esetben a rendőrség emlegetésére oldottak kereket.

– A közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, logós, sötétzöld egyenruhában végzik – mondta Tóth László.

Információink szerint az állítólagos csatornatisztítókat a rendőrök is megkeresték, ám nekik minden papírjuk megvolt a munkavégzésre, így nem trükkös csalók, legfeljebb drágán dolgozó, tisztességtelen vállalkozók az ismeretlenek.Korábban írtuk:

"Újra itt vannak a trükkös csatornatisztítók! Beleden egy üzletben, Csornán egy pékségben és kávéházban próbálkoztak. Nagyon gyorsak, nagyon rámenősek, kétezer forintért tisztítják méterét a csatornának. Általában tíz-tizenöt perc alatt mindenhol végeznek. A trükk abból áll, hogy 50-60 métert számolnak egy megrendelőnél így nem ritka a százezres számla sem. Természetesen a helyszínen kell fizetni. Általában közületeket, iskolákat, irodákat, üzleteket, benzinkutakat vesznek célba" - osztotta meg a kisalfold.hu facebook oldalán a hírt a Pannon-Víz.

Még több részlet a Pannon Víz facebook oldalán >>

Fotó: Pannon-Víz facebook
Fotó: Pannon-Víz facebook

Olvasóink írták

 • 5. tutti 2013. június 26. 07:17
  „de már bocs...
  aki ezeknek bedől az lehet, hogy meg is érdemli”
 • 4. apacsabi 2013. június 26. 06:25
  „Kicsit sok az ilyen eset. Példát statuálni és hirdetni,mit kaptak, csukják le őket 1 évre, vagy inkább 1 év munkatábor, kőfejtőben, aztán elmenne a kedvük...”
 • 3. eszgye 2013. június 25. 22:31
  „A mi cégünknél is jártak egy ilyen talán a múlt héten, Sopron mellett! Én ösztönösen elhajtottam, de nagyon rámenős akart lenni, nem értette, hogy nekem miért nincsen szükségem az ő szuper "szolgáltatásukra"!”
 • 2. Madarász 2013. június 25. 22:28
  „Az ilyeneket be sem kell engedni, Győr környékén minden évben többször megjelennek, rámenősek, mindig kidobom őket, azt hazudják, hogy a pannonvíztől vannak, közben alá akarnak íratni egy szerződést, aminek a fejlécén is más cég van.”
 • 1. Olajfa14 2013. június 25. 20:28
  „Vigyázat ezek <moderálva> bűnözők már többször turnéztak Sopronban és másutt! Rendőrségi ügy is lett belőle. Hol egy siófoki, hol más vállalkozás számláját használják. Százezres vagy magasabb számlát állítanak ki és 6-8 alak erőszakosan lép fel, hogy pénzt kapjanak. Azonnal rendőrt kell hívni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Élhetőbb várost ígértek, nem jött össze˝

Közmeghallgatást tartott Csorna képviselő-testülete hétfőn. Tovább olvasom