Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Négy napot dolgozik hetente a Kapuvári Hús Zrt.

Kapuvár - Hétfőtől bevezették a négynapos munkahetet a kapuvári húsgyárban. A szabadnapról három nappal előre értesítik a dolgozókat, akik közül mindenki aláírta a kollektív szerződés kiegészítését is.

Az ígéretekhez híven hétfőtől bevezették a négynapos munkahetet a Kapuvári Hús Zrt. üzemében.

A gyár menedzsmentje és a szakszervezet közötti tárgyalások eredményeképpen minden dolgozó aláírta az ehhez szükséges egyéni szerződést, a szakszervezet pedig a kollektív szerződés mellékletét.

Mint Pászli Tibor szakszervezeti vezető elmondta, utóbbi szerződés melléklete rögzíti azt, hogy az üzem vezetése nem hajt végre csoportos elbocsátást, valamint meghatározza a négynapos munkahét alkalmazásának véges határidejét is. Ez jelen esetben július 30. – Azt azonban hangsúlyoznom kell, hogy a júliusi határidő korábban is felfüggeszthető – mondta Pászli Tibor. Már az egyeztetések idején felmerült, hogy a négynapos munkahetet már június közepén visszaállítanák ötnaposra, ám ebbe a gazdasági körülmények is beleszólnak.

A négynapos munkahetet a tervek szerint július 30-ig vezetik be. Fotó: Kisalföld-archívum
A négynapos munkahetet a tervek szerint július 30-ig vezetik be. Fotó: Kisalföld-archívum

A dolgozók a munkaidő és az ehhez kapcsolódó fizetés csökkentését tartalmazó egyéni szerződést írtak alá, az említett határidőre.

– Azt, hogy a hét napjaiból melyik lesz a szabadnap, a gyár vezetése legkésőbb három nappal előre közli a dolgozókkal – jelentette ki Pászli Tibor.

Amint arról már beszámoltunk, a rövidített munkahét bevezetését többnapos tárgyalássorozat előzte meg a kapuvári gyárban. Akkor több lehetőség is felmerült. Egyebek közt az, hogy a csökkentett munkához csökkentett létszámot alkalmaznak, ám a szakszervezet javaslatát elfogadva úgy döntött a vezetés, hogy a szakembereket meg kell őrizni a válság utáni időkre. Szóba került a mozgóbér és a hasonló juttatások megnyirbálása, ám ezt az ötletet a középvezetők nem támogatták, így maradt a rövidített munkaidő bevezetése.

Olvasóink írták

 • 15. Baradlay 2010. május 07. 01:44
  „Mukodik a gyar az a fontos!!!!!!!!Jonnek majd a jobb idok,remeljuk!!!!!”
 • 14. cspista77 2009. május 25. 17:09
  „aranynak üzenem, hogy nem a szallag hanem a kályha mellől beszélsz. hol van ebbe a gyárba profit, ha jól tudom 6 éve veszteséget termelünk?!vagy nem? az érdekképviselet vajon kinek az érdekeit képviseli? mert a dolgozóét biztosan nem. attól csak a tagdíjat gyűjti.a sertéseknek ebben a gyárban nagyobb a tisztelete mint a dolgozónak.”
 • 13. gjozsi88 2009. május 24. 08:44
  „arany!
  Nem kötelező ott dolgozni!”
 • 12. arany 2009. május 23. 21:14
  „Így helyesebb Hogy a profitból mennyit és mire költött a dolgozók rabszolgabeli munkálból, amit a dolgozók kitermeltek neki, igaz, hogy az senkire nem tartozik csak dühítő az, hogy míg akik öszzegyűjtik nekik azoknak be akarják fogni a beszélőkéjüket kisemmizik megalázzák semmitmondó ügyet akasztanak nyakukra rabszolgának akarják tartani........!!!”
 • 11. gjozsi88 2009. május 23. 20:22
  „reális!
  Ne keverjük a szezont a fazonnal!
  A Kapuvári Húsgyár, tudomásom szerint egy magán cég, amely a munkavállalóival munkaszerződést köt, csak az abban foglaltakat lehet számon kérni rajta! Hogy a profitból mennyit és mire költött az senkire nem tartozik!!!”
 • 10. egyapuka 2009. május 21. 21:13
  „Pászli Tibi ha ha ha ha ha örökös szakszervezetis. Nem kéne menned?”
 • 9. arany 2009. május 20. 17:32
  „SzÁ

  Az a baj ez majdnem mindenhol így megy, hiába a munka törvénykönyve hiába van bármi más, azt mondják ha nem tetszik mehetsz. Én már azon is ki vagyok akadva, amikor szabadságot szabadságnak nevezik. Milyen szabadság, az , ha nem te dönthestz róla, hanem ha jól tudom kétharmadával a munkaadó. Ahol tudnják a munkaerőt nyesik az itt is kirajzolódik, hogy nekik milyen kocsijuk van a melósnak, ha van egyáltalánról kell beszélni. Ez meg külön gyal, hogy ezen lovagol a szakszervezetis. Láthatod itt nem számít az emberség, a te és más megbescsülése, semmi csak ő meg ő meg ő hatodrendű téma a dolgozó baja nyűge. Sokszor az tetszik már idézőjelben a testsziket, hogy úgy állítják be és tálalják, hogy az a dolgozónak milyen jó és ő tesz szívessséget.
  Na de lehetne ezt sorolni akár több olfalon keresztül is de .... Elnézést, hogy nick-ed nem helyesen írtam, a kapkodás miatt.”
 • 8. SzÁ 2009. május 19. 22:10
  „Bocsánat, ezt elfelejtettem.

  Milyen dolog az, amikor a túlórákat szabadságnak írják vissza, hogy ne kelljen kifizetni? Amikor reggel fél órával előbb beérkezik a dolgozó, de 2 perccel előbb kimegy a portán, mert éppen úgy végeztek és levonnak neki fél, vagy 1 órát, mert nem 14:20 után csipogott?
  Mindezt ráadásul az egyik szakszervezeti bizalmis teszi!”
 • 7. SzÁ 2009. május 19. 22:02
  „Az általam leírt dolgok tények, ezt nem elfogultságból írtam!
  Persze, lehetne rosszabb is, de nem a szakszervezeten múlik a dolog, ha valami nem működik, azt akárhányszor kerülik meg, nem változtat semmin.
  Minél többen néznek valamit, annál több nézőpont alakul ki és így könnyebb kiválasztani a kevésbé rosszat, de ez nem azt jelenti, hogy a Pászli úr hajtotta ki a dolgot.

  Hol van olyankor a szakszervezet, amikor a dolgozóknak 12 órát kell dolgozni naponta és még szombaton is menni kell, mert az idióta vezetés nem tudja normálisan beosztani a munkát? A MÁV miért tud sztrájkot hirdetni, a repülésirányítók miért tudnak sztrájkolni? Amíg a szakszervezet a cégtől kapja a fizetését, addig úgy táncol, ahogy "fent" fütyülnek!

  Ha megkérhetlek, ne sérts meg, legalább a nick-emet írd le helyesen!”
 • 6. arany 2009. május 19. 19:54
  „Szá @5

  Azt, hogy minden dolgozó aláírta, azt a cikk írónak köszönd meg, ha meg problémád van Pászli Tibivel mondd el neki is. Te mit tudsz arról ő mit tett és tesz és tenni akar? SEMMIT! Kijelentem SEMMIT. Másrészt ebben a szar világban, ahol még annak is örülni kell, hogy van MUNKÁD és nem kell munkanélkülire menni, mert a MUNKAERŐT nem fizetik meg szerintem sehol, addig túl a felinduláson szerintem nem érdemes szólni. Gondolj bele mi lenne, ha még ez sem lenne nem négy napos, hqanem ténylegesen rosszabb.”
 • 5. SzÁ 2009. május 19. 18:30
  „"minden dolgozó aláírta"
  Ez az állítás nem helytálló!”
 • 4. SzÁ 2009. május 19. 18:27
  „A dolgozókért senki nem állt ki és nem is fog a gyárban, de még ebben az országban sem egy darabig!
  Amit a vezetés mond, az úgy van, ehhez fölösleges a szakszervezet, csak azért vannak ott, hogy meglegyen a tárgyaláson a létszám.
  Ha mert volna szólni, már nem itt tartanánk.”
 • 3. Reális 2009. május 19. 18:20
  „Persze kiáll!Akkor miért nem a luxusautókon kezdik a spórolást!Győrből mindegyik tahó külön autóval jár!”
 • 2. arany 2009. május 19. 17:55
  „rosszul tudod! pont Pászli Tibi az aki kiáll a dolgozókért!”
 • 1. Reális 2009. május 19. 16:29
  „Arról nem írnak,hogy a gyár vezetése ész nélkül szórja a pénzt magára!Esztelen,értelmetlen luxuskiadások miatt folyik a pénz mindenfelé!Legkönnyebb a 60-90 ezret keresőn spórolni!A Pászli úr meg asszisztál ehhez a szarházisághoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna az egyik legforgalmasabb magyar város

A csornai forgalomnál nagyobb csak Budapest bevezető szakaszain, illetve a nagyvárosokban… Tovább olvasom