Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Módosul a döntés?

Nem kizárt, hogy Csornán ismét a régi helyére, a Széchenyi térre költözik vissza a piac. A csornai képviselő-testület tavaly decemberben döntött arról, hogy a sportegyesület Toldi utcai salakos edzőpályáján alakítja ki az új piacteret.
Ugyanekkor született döntés – többszöri próbálkozás után – a jelenlegi piacterület értékesítéséről is. Információnk szerint azonban változott a döntéshozók álláspontja és nem „áldozzák" fel a salakos futballpályát piactér céljára.

Értesülésünket nem cáfolta Papp József polgármester sem, aki úgy fogalmazott, hogy komolyan elgondolkodtak azon, hatályban tartsák-e a decemberi határozatot. A változásnak alapvetően három oka van. Egyrészt – ha nem muszáj – a képviselő-testület nem akar konfliktusba kerülni a sportegyesülettel, illetve még a látszatát is kerülni akarják annak, hogy egy lehetséges beruházás, egy műfüves labdarúgópálya létesítése elé akadályt akarnak gördíteni. Másrészt az új piactér kialakítása a számítások szerint legolcsóbban is húsz-huszonkétmillió forintba kerülne, s ezt az összeget az önkormányzat jelenlegi anyagi helyzetében más célokra is el tudnák költeni. Főleg, ha találnának olyan alternatív lehetőséget, amihez nem kell ennyi pénz, nem jár komoly érdeksérelmekkel, s akár a piac forgalmát is növelheti. A harmadik ok pedig az, hogy egyre jobban körvonalazódik a Vilmos parki egészségturisztikai beruházás térigénye, és nem szeretnék, ha a különböző elképzelések esetleg zavarnák egymást.

Arra a kérdésünkre, elképzelhető-e, hogy oda kerül vissza a piac – Széchenyi tér –, ahol régen volt, Papp József azt válaszolta, hogy ez nem kizárt, de sokkal szabályozottabban és más feltételekkel, mivel az ott lakókat nem szeretnék méltánytalanul terhelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy televízió kellene, sok mesével

Elromlott a hűtőgépük, tönkrement a mosógép, tévéjük nincs, havonta húszezer forintot költenek… Tovább olvasom