Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Márciustól útburkolat javítás a 85-ösön

Kapuvár - Az állami kezelésű 85-ös főúton márciusban burkolatot javítanak 64 millió forintért. Az önkormányzati utakra húszmillió jut a költségvetésből.
A kapuvári víz- és úthálózat fejlesztési koncepcióját a minap tárgyalta a testület. Az anyag két leglényegesebb pontja a 85-ös főút belterületi rekonstrukciója és az önkormányzati utak idei fejlesztése. Ez utóbbihoz a büdzsé húszmillió forintján felül pályázati pénzt vár az önkormányzat.

– A 2003-as, hitelből finanszírozott útfelújítások kamatai csak ebben az évben 16,5 millió forintot visznek el a költségvetésből, ezért csak visszafogottabb fejlesztésekre lesz lehetőség – jelentette ki Hámori György polgármester.

85-ös főút: A Kapuváron átvezető szakasz javítása még az első félévben elkezdődik.

Kapuvár valamivel több mint negyvennyolc kilométernyi úttal rendelkezik, melyek állami, önkormányzati és társasági tulajdonban vannak. Ez utóbbira példa a Vasút sor (GYSEV Zrt.) és a Magyar utca (Kapuvári Hús Zrt.). Az önkormányzati utak közül tavaly az Ady Endre utca felújítását végezte el a Colas Zrt., mintegy négymillió forintért. Idén három utca, az Égés, a Rózsa és a Szigethy Attila fejlesztése szerepel a koncepcióban, ám városházi források szerint az előirányzott húszmillió forint nem lenne elég a munkákra.

Nagyobb útfelújítás csak az állami kezelésű utak esetében biztos. A Magyar Közút Kht. a 85-ös főút felújítását végzi el az idei év első félévében. Várhatóan márciustól az iparteleptől a közlekedési lámpákig a régi kopóréteget felmarják, majd újat terítenek. A kivitelezésre már érvényes szerződésük van a Swietelsky Kft.-vel. A rekonstrukció március elején kezdődik és május 31-ig fejezik be, nettó 64,6 millió forintnyi állami pénzből.

Csornán is tervezik
A Magyar közút Kht. osztályvezetője, Wimmer József elmondta: a kapuvárihoz hasonló határidővel, tehát március elejétől május végéig Csornán is útfelújítást terveznek. A 86-os főút városi kivezetőszakaszán, a vasúti átjárótól a városhatáron túlnyúlóan javítják az aszfaltot, melynek bekerülési költsége közel nettó negyvenmillió forint.

Olvasóink írták

 • 5. hancurka 2008. február 23. 17:20
  „ha a tisztelt ado osztálvezető!!!!!H-né utána nézne a Kapuvár és hozzá tartozo lomtalanitoknak és ezt felvetné a költségvetésen, hogy menyi bevételre lehetne szert tenni akkor aztis megérteném miért veszi fel VÁROS álltal finanszirozott bérét. Mert aki dolgozik és elmarad azt büntetik, de a segélykérő?????csoró kissebségit aki mill. busszal megy segélyér még lakást is kapp!!!!!!!!!! de mi KAPUVÁRI;kiss emberekcsöndbe, vagy jön az APEH”
 • 4. gondolkodo 2008. február 23. 16:47
  „a véleményem szerint amenyiben a lomtalanitókat górcső allá vennék ugy sokkal kevesebbsegélyt és jóvalta tőbbiparüzési adot lehetne a városra költeni Nem csukot szemmel jární és azt nézni, hogy kitőlmitt kapok és ezért mitt kővetel majd fű allat elintézni”
 • 3. kapuvári 2008. február 23. 15:08
  „szerintem a lomtalanitók meg adoztazásával és a segélyek megfontolt és nem részlehajró kifizetésével ezzenmeggondolásán is Nagy eredményeket érhetnénk el !!!!!Egy Kapuvári”
 • 2. Baradlay 2008. február 21. 19:34
  „Akkor Kapuvar es Pamhagen ( Pomogy) se maradjon ki!!!!:)))”
 • 1. Márta 2008. február 21. 18:39
  „Fertőd és Pamhagen között mikor ujitják fel az utszakaszt?Az illetékes egyszeris végigment rajt?
  Az Ausztriában dolgozók hoztak be annyi pénzt az országba,hogy ebből már rég fellehetett volna újitani!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornát tervez a százhat helybéli Potyondon

Potyond - Nagy beruházásra készülnek a potyondiak. Támogatással csatornázni szeretnének, a 2000… Tovább olvasom