Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Maguk építik a közösségi teret

Rábatamási lakói társadalmi munkában építenek közösségi és játszóteret. Az anyagokat is helyi vállalkozók adták össze.
– A bejárás után meg is kezdődtek a községi szennyvízrendszer garanciális javításai. A kivitelező cég egy teljes brigádot bízott meg a munkák elvégzésével – tudatta Spiteller László rábatamási polgár-
mester.

A község vezetője ezzel válaszolt a lapunkhoz is beérkezett kérdésekre az év elején átadott víziközmű kifogásolt helyreállítási munkáiról. A több százmilliós beruházást végző cég azonban további gesztust is tett a falunak a község központjába tervezett játszótér eszközeinek beszerzésével.

– A templom melletti közel 1000 négyzetméteres területet átalakítjuk. Közösségi és játszótér lesz itt, s több mint 300 négyzetméteren térkövezünk és parkosítunk – mondta a polgármester. A játszóeszközöket a csatornaépítő cég biztosította, a további anyagokat pedig helyi vállalkozók adták össze. A község vezetője büszkén mesélte: az egész tér átalakítását a helyiek végzik a Rábatamási Nőegylet szervezésében.

Bognár József: A közösségi tér átalakításában a közmunkások is részt vesznek. Fotó: Turbók Attila
Bognár József: A közösségi tér átalakításában a közmunkások is részt vesznek. Fotó: Turbók Attila

– Már a tereprendezésen is helyi közmunkások dolgoztak, a szegélyek lerakására, az egyéb szakmunkák elvégzésére szintén bejelentkeztek a rábatamásiak. A segédmunkákra is 40–50 helybéli, köztük a civil szervezetek, sportegyesület tagjai is vállalkoztak – mondta Spiteller László. A polgármester hangsúlyozta, a helyiek munkáját talán helyben jobban meg is becsülik.

A község központjában lévő artézi kút is új külsőt és egy tetőt kap. A tér szélén álló kultúrházat még ebben az évben tervezik lebontani. A polgármester szerint már méltatlanok a körülményei az ott üzemelő konditeremnek és ifjúsági klubnak is. Utóbbiak várhatóan a következő évek során fejleszteni tervezett sportöltözőben kapnak helyet, a lebontott épület alapanyagával együtt. A kultúrház lebontása után a közösségi programokat a helyi iskolában tartják majd meg.

Már az átalakításokhoz is használják az önerőből vásárolt kistraktort. Ezt majd a téli hóeltakarításban is hasznosítják, de nagy szerepet szánnak ennek az új kazán tüzelőanyagának begyűjtésében is. Utóbbi berendezés aprítékfával működik, ebből évente 58 tonna kell a helyi intézmények fűtéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódás Csornán: javítják a szennyvízcsatornát - fotó, videók

A 85-ös és 86-os számú főutak kétszer két sávos közös szakaszán a forgalom csak útszűkület mellett… Tovább olvasom