Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Közel ötvenmillióból bővítik az enesei óvodát

A napokban megkezdődött az enesei óvoda kétszázötven négyzetméteres szárnyának építése.

Az önkormányzat harmincmillió forintos költséggel számolt, ám az intézménybővítés negyvenhétmillióba kerül.

A minap megkezdődött az enesei Tündérkastély Óvoda új épületszárnyának építése. A negyvenhétmillió forintos árból húszmilliót pályázaton nyert a község.

– Tavaly tavasszal adtunk be pályázatot az óvoda bővítésére, melyen a szakminisztériumtól 19,5 millió forintot nyertünk – mondta Mesterházy József. Az enesei polgármester hozzátette, ekkor határoztak arról, hogy az intézményt kétszáz négyzetméterrel bővítik, ami az előzetes becslések szerint mintegy harmincmillió forintba került volna.

Hangsúlyozta azonban, a különféle hatóságokkal történt tárgyalások után az épületrész már kétszázötven négyzetméterre bővült, ezáltal a költségek is megugrottak, így lett a beruházás végösszege 47 millió forint.

Épül az enesei ovi.
Épül az enesei ovi.

– A testület megszavazta a magasabb összeget, a beruházáshoz hitelt nem kell felvennünk – jelentette ki a polgármester. A közbeszerzést kiírták, melyre öt cég jelentkezett, végül három beadott pályázatból választották ki a legkedvezőbbet.

– A bővítéssel régi gondjaink oldódnak meg, hiszen a jelenlegi óvoda (a település legrégebbi épülete) már kicsi a gyermekeknek, így szükségszerű a bővítés – tette hozzá Enese polgármestere. Az óvodába három csoportba nyolcvankét gyermek jár.

A látványterven jól látható, milyennek álmodták meg a bővülő, megújuló intézményt.
A látványterven jól látható, milyennek álmodták meg a bővülő, megújuló intézményt.

A Tündérkastély Óvoda vezetője elmondta, a bővítés nemcsak a létszámnövekedés miatt szükséges, az új szabályzók már nagyobb területet írnak elő egy-egy gyermekre, így kényelmesebbek lesznek az új csoportszobák. A bővítésbe több mint egymillióval ˝beszáll˝ a Közalapítvány az Enesei Óvodásokért is.

A szülői igények szerint a másik csoportszobában családi napközit alakítanának ki.
A jelenlegi épületen belül kisebb átalakítások várhatók, két csoportszoba megszűnik, az egyik helyén közösségi teret alakítanak ki, amely az elképzelések szerint tornaszoba is lenne. A szülői igények szerint a másik csoportszobában családi napközit alakítanának ki, ha a szakhatóságok engedélyezik és a helyi testület megszavazza. Ahogy Szabóné Horváth Judit fogalmazott, erre már az ősszel sor kerülhet. A hátsó traktus felé kétszázötven négyzetméternyi új épületrészt építenek két, hatvan négyzetméteres csoportszobával, egy vizesblokkal, elkülönítővel, logopédiai szobával és irodákkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

49 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának döntése alapján összesen 25,4… Tovább olvasom