Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kóny: Ismét összecsapnak az indulatok

A kónyi lehallgatási botrány után most a helyi iskola igazgatójának leváltása miatt csaptak föl az indulatok a településen.

A polgármester szerint nem hiteles, ahogy a demokráciát féltik politikai ellenfelei.

˝Ne kiabáljon demokráciáért az az ember, aki nem bízott a demokratikus eszközökben az önkormányzati választáson˝ – reagált Ágoston Tamás csütörtöki nyilatkozatára Aller Imre. A kónyi polgármester a helyi iskolaigazgató leváltását követő gyertyás demonstrációról is elmondta véleményét. Ágoston Tamás volt kónyi önkormányzati képviselő szerint Németh Marica eltávolításával ˝meghalt a demokrácia˝ a faluban. A pedagógus vezetői megbízását szerdán rendkívüli ülésen vonta vissza a képviselő-testület.

– Ágoston Tamás nyilatkozata több valótlanságot is tartalmaz. Először is, Németh Marica igazgatót senki nem zavarta ki az iskolából – fogalmazott Aller Imre. – Kedden este lakossági bejelentés érkezett hozzám és egy képviselőhöz, hogy illetéktelenek tartózkodnak az iskolában.

Képviselőtársaimmal együtt mentünk a helyszínre és valóban, az igazgatónő és még három személy volt ott. A számítógépen dolgoztak, de a kérdésre, hogy miért, mi az a közoktatással összefüggő feladat, amit késő este kell elvégezni, nem kaptunk érdemi választ. Vajon miért volt sürgős kedden késő este, a testületi ülést megelőzően az intézmény számítógépén dolgozni? Felszólítottuk őket, hogy hagyják el az épületet.

Az esetről egyébként hivatalos feljegyzés is készült. A biztonsági őröket a szerdai testületi ülés után rendeltük ki az iskolához, attól tartva, hogy megismétlődhet a keddi eset. Németh Marica személyes tárgyait kedden már elvitte. Természetesen a többit bármikor, munkaidőben elviheti az intézményből.

Aller Imre hozzátette: gusztustalannak tartja, hogy a gyertyás demonstrációt akkorra időzítették, amikor a kónyi iskolás gyerekek megérkeznek az intézmény elé a győri színházlátogatásról.

– Németh Maricának csütörtökön megküldtük a hivatalos értesítést felmentéséről. A testületi ülésen nem vett részt, mert betegszabadságára való hivatkozással kimentette magát – jegyezte meg a polgármester. – A demonstrációra és Ágoston Tamás nyilatkozatára visszatérve úgy vélem, az az ember ne kiabáljon demokráciáért, aki nem bízik a demokratikus eszközökben. Aki a szabad választás eredményét befolyásolandó bűncselekménytől sem riadt vissza, csak hogy a hatalmat megszerezze.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Cato 2010. október 17. 16:50
  „KI gyertayfénnyel, ki szürettel....! Mindenki belátása szerint. Ahogy illik!
  ...és most várjuk a ´"szüret eredményét"!!! Mert ugye: ki mint vet, úgy arat!
  Tényleg! Hol a négy évvel ezelőtt megnyert szuper óvoda? Nem épült meg? Nem baj! Két óvónéni így tökéletesen elégedett és sűrűn bólogat a polgármester minden szavára! Hajrá! Csak így tovább!”
 • 21. sziszifusz 2010. október 17. 15:27
  „Ez már a hülyeség lecsengése - gyertyafénnyel.”
 • 20. Platon 2010. október 17. 08:20
  „Jó bübü! Szerintem nem is kell, hogy így fel húzd magad. Csak a törvényes dolgok következnek nem??????? A szüret meg ilyen. Zsákba teszik, haza hozzák az eredményt, hát nem mindegy. Én kukoricát tettem a zsákomba, majd meg eszik a jószágok. Jaj de elkanyarodtam, röhögjenek ez egy vidám falu. Mert a faluban a bubu, itt meg a bübü szédít. Jó iskola lesz a kónyi, mert elégtelent ezek után kiosztani, gyerekre rászólni....A faluban is jó élni 6 oldalas választási ígéret van, és egy csúcs szuper óvoda épült 4 éve... Ja nem? Bocs!”
 • 19. MZ/XY 2010. október 16. 10:51
  „Látod Banett.
  Egy félre írt szó és máris azt hiszik hogy ott voltál!”
 • 18. Cato 2010. október 16. 10:09
  „Bocsi bübü, hogy hozzá mertem szólni! Nem tudtam, hogy nálad is be kell jelentkezni! Ja, a hatalom könnyen megrészegít! Csak annnyit: Aller Imre - hatalmát fitogtatva - rendszeresen gondoskodik a sajtó nyilvánosságról, és ez már, hogy fröcsögéséből idézzek "gusztustalan".
  Szerintem nem Marica nyilatkozik naponta, hogy szítsa a hangulatot.
  Mondd csak Banett! Nem keveredsz kicsit ellentmondásba? Na, akkor mi is van ezzel a szürettel? Hogy is mondtad? "Jöttek el".... Hova is? Na, ki is a jól értesült?”
 • 17. Banett 2010. október 16. 09:04
  „Platon! Ne idegeskedj mert ha egyszer nyomod meg az entert akkor is elküldi azt amit közölni szeretnél!!!!!”
 • 16. Platon 2010. október 16. 08:51
  „A választási eredmény aránya, nem mentesít a törvényes eljárástól. Nem vagyunk egy oldalon bübü és banett, de javosolnám, hogy változtassatok nevet. Lehet én sem vagyok anoním, de ti már biztosan nem.”
 • 15. Platon 2010. október 16. 08:12
  „Hát akkor elég hiteltelen az írogatásotok, és elég személyes. Minden esetre a választási eredményt senki nem firtatja, de a bosszú elég savanyú mint a fanyar szőlő.....Ha valóban az vagy aki”
 • 14. Banett 2010. október 16. 07:23
  „Cato!
  Tévedésbe vagy esve drágám!!!!!!!!!!!
  Semmi köze a falubusznak a szüreteléshez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Meg aki ott volt nem a falubusszal jutott el!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. bübü 2010. október 15. 21:01
  „Veszített Banett ő már régen,csak még nem bírja földolgozni. Még egy darabig vergődik,de majd elfogy a szufla, és akkor megkapja Kóny a megérdemelt csendet!”
 • 12. Banett 2010. október 15. 20:51
  „Csak a boszantó hogy meg volt a szavazás egyértelműen eldölt hogy a falu kit akart.
  És még mindig a volt diri keveri keveri.Egyszer csak belefől. Nem tud veszíteni?”
 • 11. bübü 2010. október 15. 20:14
  „Okosok! Itt már nem kell rendet tenni!Miről beszéltek? Megvoltak a választások,2200 szavazópolgár közül 1400 el ment szavazni. Meglett az eredmény.Igazgatónő elbújhatott a szavazataival ez egész vitorla személyzetével együtt.Akkor most mit kell még hadakozni? Olyan okosnak képzelitek magatokat,de arra nem jöttök rá,hogy kár koptatni a billentyűzetet!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. Cato 2010. október 15. 20:03
  „Hiányoztál bübü! Hazaértél a szüretelésből?
  Igazad van pancser! Rendet kéne tenni! Legyen vizsgálat! Jöjjön az ÁSZ!
  Tudomásom szerint, Marica 8 óra körül volt az iskolában.”
 • 9. Platon 2010. október 15. 19:46
  „Fél kilenckor volt, van jegyzőkönyv”
 • 8. pancser 2010. október 15. 19:24
  „Ebben a faluban rendet kéne végre teremteni, kívülről nézve gusztustalan, alpári és primitív az egész. Egyik sem különb a Deákné vásznánál, viszont rettenetesen megosztja a falut ez a mocskolódás. Jöjjön tényleg egy vizsgálat, legyen végre rend!”
 • 7. Mátyásfeketeserege 2010. október 15. 19:15
  „Platon ezt te sem hiszed el...
  Leváltás napján éjfélkor bemegy még hamar gyorsan egy pályázatot megírni... valószínű....”
 • 6. kobra67 2010. október 15. 17:50
  „A leváltás napján este? Vajon mi lehetett ennyire sürgős azon a számítógépen? Mi lehetett rajta, amit vagy gyorsan befejezni, vagy gyorsan eltüntetni kellett?”
 • 5. bübü 2010. október 15. 17:43
  „Bocsi Platon!Ahogy én hallottam a Marica nem este volt ott,hanem éjjel 11 és éjfél körül.És persze egy informatikussal.Na azért ám. A kettő nem mindegy.Tudni vélt dolog,hogy az éjjel alvásra való meg rablásra.”
 • 4. Platon 2010. október 15. 14:35
  „Mátyásfeketeserege!! Te biztos nem kónyi vagy, mert tudnád akkor hogy máskor is ott volt este. Dolgozott és pályázatokat írt. Tudom , hogy sokakat ez most borzongással tölt el, hogy dolgozott, hisz hogy a csudába lett olyan magasan rangsorolva ez az iskola még országos szinten is. Talán nem is régi vizsgálat eredménye, de természetesen csak kevesen tudják, mert túl sok szép és büszke dolog áll benne. Hogy nézne ki ezt bemutatni, mikor el kell zavarni. Tegnap több környékbeli és távoli iskola tanárikara jelent meg az iskola előtt demonstratív módon- úgy hallottam. Ma magam is kilátogatok, mert szeretném ezt látni, tegnap nem volt rá lehetőségem. Talán Kovács Úr ha nem sértem meg, ön is jöjjön ki és tudósítson már egyet, ne csak telefonon hallottakat, és mások magán véleményét írja le, hanem egy helyszíni tudósítást adjon. Tisztelem önt, és biztos vagyok benne, hogy mások kommentje nélküli helyszíni tudósítás hitelesebb lenne. Úgy érzem, hogy a sajtószabadsága ezt nem akadályozza, és biztos vagyok benne, hogy a jelen lévő emberek örülnének, egy igaz kedves találkozásnak.”
 • 3. Mátyásfeketeserege 2010. október 15. 12:03
  „vajon mit csinálhatott este olyan sürgősen,,,?
  Lehet hogy fontos adatokat törölt a gépről....?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két alpolgármestert választott az új kapuvári testület

Németh Csóka Gábor és Budai Imre személyében két alpolgármestert választott az új kapuvári… Tovább olvasom