Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Kinyit a művelődési központ Kapuváron

A tavaly májusi bezárás után szombat este színdarabbal nyitja újra kapuit a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ.
– A napokban megérkezett a használatbavételi engedély, így elhárult minden akadály, hogy a tavaly májusi bezárás után – egy holnap esti operett-előadással – végre megnyithasson a Rábaközi Művelődési Központ – mondta Henye Zsuzsa, az intézmény vezetője.

Az elmúlt hónapokban a városközponti rehabilitáció keretében jelentős felújításon esett át az épület. A külső szigetelés és felújítás mellett belső rekonstrukciót is végrehajtottak a szakemberek. Minden nyílászárót kicseréltek, a vizesblokkokat is felújították és akadálymentesítették az épületet. Az öltözők is teljesen új belsőt kaptak.

– Annyi újdonság van, hogy a két kisebb klubszoba helyén egy nagyobb, akár nyolcvan főt is befogadni képes rendezvénytermet alakítottak ki – ismertette a részleteket az intézményvezető.

RMK: akadálymentesítették az épületet.
RMK: akadálymentesítették az épületet.

Henye Zsuzsa elmondta, az egykori kiállítótermet és a mellette lévő helyiséget a Movement Dance School vette bérbe, a szomszédban az iparkamara irodája kapott helyet, ezt követi az új terem. Az igazgatói és a gazdasági irodát egy oktatási központ vette bérbe.

– Szombaton este hétkor a Denevér című operettel nyitunk, a márciusi programok között 9-én a Lulu című zenés vígjátékkal folytatjuk a programot, de még március 22-én a Fabula is fellép egy gyermekeknek szóló koncerttel – mondta az intézményvezető. Megjegyezte, hogy a civil csoportok a következő hetekben lassan birtokba veszik a felújított intézményt.

Lapunk úgy tudja, a színházterem elmaradt felújítását a városháza továbbra is tervezi. Információink szerint a színpad, a terem és a nézőtér rekonstruálása mellett komplett gépészeti, elektronikai felújításra is szükség lesz, ezek összege meghaladja az 50 millió forintot. Ennek forrásait is pályázatból teremtené elő a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elképzelhető a kapuvári húsgyár feltámadása

Tovább olvasom