Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Kevesebb zajjal nyílnak a teraszok

A korábbi évek gyakorlatához képest idén kevesebb a vita a kapuvári teraszok megnyitása körül.
A kapuvári belváros vendéglátósai szerint viszonylagos nyugalomban kezdődött meg az idei szezon a teraszokon. Ahogy arról többször hírt adtunk, a szórakozóhelyek zaját többször kifogásolták a környéken lakók, számos esetben jelentették fel egyik-másik presszót vagy mulatót. Már az elmúlt évben megkezdődött a különféle zajvédelmi megoldások megvalósítása, ezek a munkák az idei szezonra befejeződtek.

Megszüntetett zenebona

Az egyik mulató tulajdonosa, Baranyai Balázs elmondta: néhány hete megkapták a szakhatósági engedélyeket a beépített hangfogó falra, így bátran vágtak neki ennek az idénynek. A zajra vonatkozó visszajelzést nem kaptak, így feltételezik, hogy a csaknem egymillió forintos  hangszigetelés elérte célját. Hasonló nagyságrendű zajvédő beruházás készült el a napokban a szomszédos Halkertben is. A legtöbb vitát indukáló úgynevezett Malomterasz tulajdonosa, Ősze Tamás örömmel újságolta, hogy az önkormányzattal megszületett a megállapodás.

Az elmúlt évhez képest megszüntették a külső zeneszolgáltatást és polgárőröket is alkalmaznak az esetleges rendbontások elkerülése végett. Erőfeszítéseik eredményeként – a polgármesteri hivatal engedélyével – hétköznap fél tízig, hétvégén fél tizenkettőig fogadhatják a terasz vendégeit. Azt hozzátette, a két polgárőr intézkedési területe a Deák Ferenc utcától egész a sörözőig tart, átfogva a belváros szinte minden szórakozóhelyét.

A tavalyi vitás ügyekben többször felmerült a Rába-parti pizzéria neve is. Soproni Barna tulajdonos kijelentette, az idény elejétől megszünteti a könnyűzenei koncerteket azért, hogy a hangos zene ne zavarja a lakók nyugalmát. Emellett rendelkezik mobil hangfogó falakkal is, amiket ha szükséges, a hétvégi nagyobb forgalom esetén fel tud szerelni.

Az utca még hangos

A belvárosi, úgynevezett „fehér ház" lakószövetkezetének képviselője, Lendvai János szerint a szórakozóhelyekkel már nincs probléma. A legutóbbi hétvégén is inkább a közterületekről egészen hajnalig beszűrődő hangoskodást érezték meg, ezt is csak városi rendezvények idején. A rendőrséggel többször keresték a kapcsolatot ez ügyben, általában pozitív hozzáállást tapasztalva. A házban nemrég újra megnyílt vendéglátóegységgel sincs problémájuk. Annyit azonban hozzátett: az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben az új bérlő már teraszra is kapott engedélyt.

Nincs feljelentés

Borsodi Tamás címzetes főjegyző elmondta, a múlt évben a témában beérkezett bejelentéseket kivizsgálták és lezárták. Jelenleg a szórakozóhelyek zajártalma miatt nincs feljelentés az asztalán. Úgy véli, a hivatal és a vendéglátósok között létrejött egyezséget mindenki betartja, így talán megszűnhet a tavalyi áldatlan állapot a lakók és a vendéglátósok közt. Kapuvár belvárosának nyugalmát növeli, hogy az egyik nagy forgalmú diszkó kiköltözött az ipartelepre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló templomok

Egyre több rábaközi település egyházközsége dönt úgy, hogy felújítja templomát. Ehhez elsősorban a hívek támogatását kérik, a munkálatokhoz szívesen adakoznak a falvakból elszármazottak is. Állványerdő veszi körbe ma is a szili és a farádi szentélyt, Himodon pedig készülnek az épület rekonstrukciójára. A szerencsésebbek pályázaton is nyertek pénzt a több millió forintos beruházásokra. Tovább olvasom