Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Kerékpároshidat is építenének Kapuváron

Erőteljesen fejlesztené kerékpáros-turizmusát, elsősorban bicikliútjait a következő években Kapuvár.

Ehhez a már meglévő kerékpároscentrum fejlesztése is elengedhetetlen – fogalmazott Hámori György polgármester. Kiemelte, a 2007 és 2013 közötti uniós ciklusban csaknem két és fél milliárd forintnyi fejlesztésre nyert támogatást Kapuvár. Hozzátette: sikerük egyik záloga az volt, hogy számos határon átnyúló projektben vettek részt. A 2012-ben elkészült kapuvári inkubátorházra szlovák, a tavaly májusban avatott kerékpárútra és a hozzá kapcsolódó hídra osztrák partnerrel közös pályázaton nyertek el uniós forrást.

Hámori György elmondta: a helyi idegenforgalom fellendítésének legfontosabb eszköze az volna, ha a közeli Fertő tó magyarországi szakasza is biztonságosan körbekerekezhetővé válna. Ehhez azonban több mint húsz kilométeres szakasznak kellene még megépülnie. Így többnapos turisztikai programok egyik elemévé válhatna Kapuvár.

Hámori György hozzátette, a városnak van fürdője, múzeuma, kerékpároscentrumuk szállója húsz embert képes elszállásolni, a férőhelyeket duplájára bővítenék. A Hany Istók Kerékpáros Centrum fejlesztéséhez tartozik, hogy nemrég a wellnessrészleg kiépítésére pályázott az üzemeltetést végző Kapukom Kft.

A következő évek turisztikai fejlesztéseihez szükséges, milliárdos nagyságrendű összeget a térség önkormányzataival együttműködve, uniós forrásból tervezi előteremteni Kapuvár – közölte a városvezető. Kapuváron a belváros környékén a 85-ös főúttól délre új, kettős funkciójú (kerékpáros- és gyalogos-) járdákat alakítana ki a város, valamint tervezik egy, a Kis-Rábán átívelő kerékpároshíd építését is.

A polgármester jelezte: ausztriai településekkel hangolnák össze turisztikai kínálatukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Margit Kórház - Új osztályok, csökkenő adósság

A csornai Margit Kórház a struktúraváltás után megtalálta helyét az egészségügyi rendszerben. Ez derül ki az intézmény vezetőjének beszámolójából. Tovább olvasom