Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Kapuváron is demonstrálnak a kórházért

Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő a napokban többször felszólalt a parlamentben a kapuvári kórház érdekében.
– Kapuvár kórháza szinte félúton van a két megyei jogú város között és fennmaradása mellett szól az az érv is, hogy közel ötvenezer ember ellátását biztosítja – mondta Ivanics Ferenc, a rábaközi kisváros országgyűlési képviselője. A honatya az utóbbi napokban többször felszólalt az Országgyűlésben a kapuvári kórház megmaradásáért. A parlament ülésén elhangzott, hogy a kapuvári kórház mátrixrendszere – amennyiben megfelelő finanszírozású lenne – képes lenne az átalakítás után is rentábilisan működni. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, Horváth Ágnes válaszában kijelentette, hogy a mátrixrendszer nem tud normálisan működni.

A honatya elmondta, a kapuvári intézmény egyik kitörési pontja a már meglévő angiológiai osztály továbbfejlesztése lenne. Több síkon is folynak a tárgyalások, folyamatos az egyeztetés Hámori György polgármesterrel és az intézmény vezetőjével. Az egyik lehetőség az előbb említett, világhírű osztály rehabilitációs központtá fejlesztése, ami mellé a megfelelő számú aktív ágy megtartását is szeretnék elérni. Ez utóbbival kapcsolatban a képviselő módosító indítványokat is benyújtott a jelenleg a plénum előtt lévő egészségügyi törvényhez.

– Az egész törvénytervezet legfőbb gondja az, hogy valakik az íróasztal mellett húzogatják a strigulákat a megtartandó intézmények mellé, anélkül, hogy bármilyen fogalmuk lenne a vidéki kiskórházak működéséről – mondta Ivanics Ferenc. Úgy véli, a kormány három hónap alatt olyan egészségügyi reformot akar végrehajta(t)ni, melyhez nálunk fejlettebb országokban is évtizedek kellettek, ráadásul a költségvetési fedezet is hiányzik az elképzelésekhez.

A kapuvári kórház megmentése érdekében a helyi önkormányzat pártoktól független, csendes demonstrációt szervez csütörtök este fél hétre. A menet a Szent Anna-templom elől indul.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntették a regionális fejlesztési társulást

A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa támogatja a Csorna–Pápa közti… Tovább olvasom