Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Javultak a rendőrségi mutatók Kapuváron

Kevesebb ismertté vált bűncselekménnyel és jobb felderítési mutatókkal zárta az elmúlt évet a kapuvári rendőrség.
A múlt évben megválasztott rendőrkapitány szerint – bár javult a közlekedési morál – nőtt a balesetek száma a városban. Sok a koccanás, de a súlyos és halálos balesetek száma stagnál Kapuváron.

– Háromszáz bűncselekmény vált ismertté tavaly – kezdte a múlt év értékelését Kiss Zoltán őrnagy, kapuvári rendőrkapitány. Hozzátette: ez több mint tízszázalékos javulást mutat 2004-hez képest. Örvendetesen javult a kapuváriak felderítési mutatója is, ami tavaly több mint hetvenöt százalékos volt. Az utóbbi öt év viszonylatában ez a legjobb eredménynek számít.

Jelentős csökkenés

Kiss őrnagy hangsúlyozta: két jelentősebb és a lakosságot irritáló bűncselekményfajtában is csökkenés tapasztalható: a vagyon elleni bűncselekmények nyolc százalékkal, a közrend elleniek harmincöt százalékkal csökkentek. Felével kevesebb a betöréses lopás és a lakásbetörés is. Az utóbbi öt évhez képest jelentősen kevesebb volt Kapuváron a gépkocsifeltörés, huszonnégyről négyre csökkent a számuk. Kiss őrnagy szerint nagyobb lakossági odafigyeléssel ez a kevés is megelőzhető lenne. A rendőrkapitány kiemelte: a köznyugalmat erősen befolyásoló esemény nem történt tavaly a kapuváriak illetékességi területén.

Jobb morál, több baleset

Az úton lévőkről szólva Kiss Zoltán elmondta: a környékbeliek közlekedési morálja annak ellenére javuló tendenciát mutat, hogy a területen nőtt a közlekedési balesetek száma. A halálos és súlyos esetek gyakorisága stagnál, a könnyű és sérülés nélküliek száma – ha kismértékben is – nőtt 2004-hez képest. A balesetek túlnyomó része a Kapuvárt átszelő 85-ös főúthoz köthető, de sok a belvárosi koccanás is. Tavaly növelték közlekedési akcióik és szűrő-igazoltató tevékenységük számát, ezáltal több ittas járművezető akadt fenn az egyenruhások ellenőrzésein.

Együttműködés, előadások

A bűnmegelőzés területén is történt előrelépés. A tavalyi évtől függetlenített előadó végzi a megelőzési munkát, melynek keretében, az úgynevezett DADA-programban közel hétszáz iskolás hallgathatott meg majd negyven előadást. Ezenfelül még több mint háromszáz szülő előtt tartottak előadásokat a bűnmegelőzésről és a drogokról.
Kiss Zoltán kiemelte: nagy hangsúlyt fektetnek a helyi és a környék önkormányzataival való jó kapcsolatra és többször együttműködtek a babóti és kisfaludi polgárőrökkel.

A jövőről szólva kijelentette: legfőbb feladatának a közterületi jelenlét növelését és a vagyon elleni bűncselekmények felderítésének fokozását tartja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A betegek nem pártoltak el a Margit Kórháztól

A csornai Margit Kórházban a betegellátás színvonalát a pénzügyi nehézségek nem befolyásolták oly mértékben negatívan, hogy a lakosok a környék más egészségügyi ellátó intézményeihez fordultak volna. A fekvőbeteg-forgalom stabil, tehát a betegek nem pártoltak el a kórháztól – áll többek között az önkormányzati biztos tájékoztatójában. Tovább olvasom