Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Húszmillió forint jut idén az utakra

Kapuvár - Húszmillió forintot fordítanak idén az utakra a városban. Az összeg az Égés utcára és egy kisebb utcára lesz elég, de némi kátyúzásra is telik belőle. A főút befejezése késik.
– A város költségvetésében húszmillió forintot (2006-ban ennek dupláját, 2003-ban pedig nyolcvanmilliót – a szerk.) különítettünk el útépítésre, javításra – tájékoztatott Kóczán Zoltán alpolgármester. A büdzsé helyzetének ismeretében tavaly még olyan tervek is megfogalmazódtak, miszerint a nagy költségvetési hiány miatt idén nem lesz útépítés a városban. Ismeretes, hogy az elmúlt ciklus útépítéseire még hitelt is vett fel a város, ennek kamatait napjainkban is törlesztik. Még az év elején Hámori György polgármester kijelentette: útépítések csak a bevételek ismeretében lesznek.

Az alpolgármester szerint az útépítésre szánt összeg nem éri el a közbeszerzés határértékét, ezért meghívásos tenderen jelölték ki a kivitelezőt. – Az a cég fogja a felújításra kijelölt Égés utcát javítani, mely jelenleg a 85-ös főút rekonstrukcióját végzi – tette hozzá. Az Égés a város egyik legrosszabb minőségű utcája, az alpolgármester elmondása szerint a felújítás költségei meghaladják a tízmillió forintot. Kóczán Zoltán úgy véli, a maradék keretből egy kisebb utca felújítását is bevállalja a testület, ám erről később születik döntés. A kátyúzásra, a kavicsos utcák rendbetételére négy-öt millió forintot fordítanak idén.

– A 85-ös főút jelenleg is zajló felújítása épp ráfért a városi szakaszra. Sajnos a május végi határidőre a kivitelező nem tudta befejezni a munkát, ám az utómunkálatok során mintegy százhúsz méteren térkövezik a Rába-híd járdáját, ami a főút javítása során széttöredezett – jelentette ki Kóczán Zoltán.

Olvasóink írták

  • 1. arany 2008. június 17. 21:24
    „Melyik lesz az a kisebb utca, már ez is megvan, biztos vagyok benn, de mikor lesz a Pacsirta utca rendbe téve? Kicsebb utca ez is. Az Égés utca szerencsére már megvan.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdték a gyűjtést a félsorompóra

Farád–Jobaháza - Számlát nyitott és várja az adományokat a farádi félsorompóra a jobaházi… Tovább olvasom