Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Honfoglalási park: még nem dőlt el a sorsa

Nem csitul a vihar a kapuvári Honfoglalási park körül, ahova egy befektető üzletközpontot álmodott. Az áruház építésének ellenzői készek népszavazást kezdeményezni a kérdésben.
A Kisalföldben már többször beszámoltunk arról a vitáról, mely a kapuvári Honfoglalási park körül pattant ki. Mint ismeretes, egy befektető üzletházat kíván a városban építeni, ám az általa megvásárolt terület a temető szomszédságában az önkormányzatnak kegyeleti okok miatt nem tetszik.

Csereként több ingatlant is felajánlottak a cégnek, melynek munkatársai a Honfoglalási parkot választották. Ezt a tervet viszont néhány önkormányzati képviselő és a park szomszédságában élők ellenzik. A beruházást megakadályozandó, aláírásgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként közel ezer kapuvári lakos fejezte ki tiltakozását az építkezés miatt.

Az íveket a szervezők eljuttatták a polgármesteri hivatalba, ahol a helyi választási bizottság vizsgálta meg az ügyet. Mint azt Horváth Gyula, a bizottság elnöke a Kisalföldnek is elmondta, a kezdeményezés nem az ő hatáskörükbe tartozik, így érdemben nem is tudtak vele foglalkozni. Horváthné Gundinger Beatrix, az aláírásgyűjtés szervezője akkor úgy fogalmazott, hogy nem volt céljuk helyi népszavazás kezdeményezése.
– Azt gondoltuk, hogy közel ezer ember véleménye elegendő lesz a város vezetőtestületének ahhoz, hogy átgondolja korábbi döntését – mondta újabb érdeklődésünkre Horváthné. – Úgy látszik, tévedtünk, mert eddig nem történt változás.

Megvárjuk még a hétfői képviselő-testületi ülést – melyen mi is részt veszünk – hogy foglalkoznak-e ügyünkkel. Ha nem, úgy készek vagyunk továbblépni, hiszen mindent előkészítettünk ahhoz, hogy népszavazás-kezdeményező aláírásgyűjtésbe kezdjünk. Nem gondoltuk volna, hogy idáig fajulnak a dolgok, de ugrásra készek vagyunk, hogy mindenképpen megakadályozzuk az építkezést és megmentsük a parkot.

A kapuvári képviselő-testület ma délután tartja áprilisi ülését. Az előzetesen kiadott meghívóban ugyan nem szerepel a Honfoglalási park ügye, de minden bizonnyal lesz olyan képviselő, aki javasolja, hogy ezzel a ponttal egészüljön ki a napirend. A fejleményekről természetesen beszámolunk.


Kapcsolódó cikkek >>

Gazdasági érdekek döntenek (2003-04-17) >>
Gazdasági érdekek állnak a háttérben? (2003-04-06) >>
Képviselői igen – bizottsági nem (2003-04-03) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adójukból fejlődhet Csorna

Csorna önkormányzatának tavaly 280 millió forint iparűzésiadó-bevétele volt. A városban legtöbb adót… Tovább olvasom