Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hivatali befolyással üzérkedett

A mosonmagyaróvári városi bíróság egy év hat hónap szabadságvesztést szabott ki a lapunk nevével is visszaélő győri csalóra. Az ítélet még nem jog- erős, ám a vádlott egy másik ügyben is előzetesben ül.

Csalás bűntettében bűnösnek találta a mosonmagyaróvári városi bíróság a győri B. Zs.-t. A Kisalföld nevével is visszaélő nő első fokon egy év hat hónap szabadságvesztést kapott Mosonmagyaróváron, ám védője felmentésért fellebbezett, a döntés nem jogerős, így az eljárás a győri törvényszéken folytatódik.

Utóbbi ügy kapcsán egy felfüggesztett – hat hónapos – büntetés is „benéz" a győri csalónak, amennyiben az előző ügyben jogerős döntés születik, ezt a hat hónapot is le kell tölteni. A vádlott ellen egy másik – hivatali befolyással való üzérkedés – ügy is folyamatban van, ennek kapcsán a győri hölgy jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A győri csaló több alkalommal lapunk nevével is visszaélt.
– Ebben az ügyben Győrben, a törvényszéken június 17-én folytatódik a per – tájékoztatta lapunkat Máté Kinga bírósági szóvivő.

A megyeszékhelyen élő B. Zs. neve nem csak a Kisalföld olvasóinak csenghet ismerősen, a hölgy az egyik internetes közösségi portálon kapott tevékenysége nyomán hideget-meleget.

A Győrből induló, ám a végére szinte a teljes megyét behálózó történet a közösségi oldalon indult, ahol a nő segítséget ígért – akkor gyanútlan – családok részére és ehhez a segítséghez adományokat gyűj- tött élettársa bankszámlájára. A hölgy számos családdal került kapcsolatba, olyan is volt, aki kapott valamiféle segítséget, ám többen csak ígéreteket.
Lapunk információi szerint egyik családnak házfelújítást szervezett, melynek idejére cserelakással biztatta őket. A család kiköltözött saját házából és a kapu előtt várta „jótevőjét", aki aztán sosem érkezett meg. A sopronnémeti Koszonits család nevében is adományokat gyűjtött, ám Koszonitsék sem kaptak semmit az ígéreteken kívül.

A győri csaló több alkalommal lapunk nevével is visszaélt. Egy ízben a Kisalföldnek is nyilatkozott, melyben egyszerűen saját gyakorlatlanságát okolta a sikertelen jótékony akciókért. A későbbiekben aztán kiderült, hogy szó nem volt gyakorlatlanságról, több megyei család gyermekei is csak az üres szólamokat kapták B. Zs.-től, a meglebegtetett lakásfelújítás, karácsonyi ajándéközön és számítógépek helyett.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papír papír hátán

A rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola szervezésében a minap rendkívül sikeres papírgyűjtést… Tovább olvasom