Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Hetvenmilliós hitel az útjavításokra

A csornai képviselő-testület 70 millió forint hitel felvételéről döntött, amit útjavításokra fordítanak.

A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén napirend előtti szokásos beszámolójában Papp József polgármester többek között arról szólt, hogy az elmúlt időszakban idehaza és Németországban is tárgyalt egy befektetővel a termálfejlesztésről.

Zongorát  vásárolnak

A napirendre tűzött témák közül elsőként a Kerényi György Művészeti Iskola munkájáról készült beszámolót fogadta el a testület, és hozzájárult együttműködési megállapodások megkötéséhez az intézménynek telephelyeket biztosító önkormányzatokkal. Az iskola részére egy 1 millió 799 ezer forint értékű zongora megvásárlását is elhatározták.
Módosították a képviselők az önkormányzat idei költségvetéséről szóló rendeletet. Ennek keretében a szociális és egészségügyi bizottság javaslatára elhatározták, hogy a kamatmentes lakásépítési támogatás eredetileg 4 millió forintos összegét az általános működési tartalék terhére 500 ezer forinttal megemelik.

Kórház: 80 milliós pályázat

A testület egyetértett a Margit Kórház 80 millió forintos pályázatának benyújtásával a sürgősségi betegellátás létrehozására. Az igényelt 64 millió forint támogatás elnyeréséhez a 2006-os költségvetésben 16 millió forintot saját forrásból biztosítanak. Hozzájárultak továbbá 7 millió 900 ezer forint támogatás kiutalásához a Kórház finanszírozási előirányzatából az intézmény által megjelölt feladatok teljesítése érdekében. Ugyanebből az előirányzatból az év végéig havi 1 millió 200 ezer forintot fordítanak a szeptemberi bérfejlesztés fedezetére. Döntött a képviselő-testület 70 millió forint rövid lejáratú hitel igénybevételéről a városi útfelújítások fedezetének biztosítására.

Rendeleteket módosítottak

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény hatálybalépése, valamint más jogszabályok változása miatt, módosítottak egyes önkormányzati rendeleteket és új rendeleteket alkottak a képviselők. Módosították például az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, a helyi címer és zászló alapításáról, használatának rendjéről, a lakáscélú támogatásokról, továbbá a közterületek használatának szabályozásáról és rendjéről  szóló rendeletet. Új rendeletet alkottak a szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól, valamint a hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről. A továbbiakban jóváhagyták a polgármesteri hivatal alapító okiratát, valamint szervezeti és működési szabályzatát.
Szociális feladatok  bővítése

A plénum döntése nyomán a Sziget utcában létrehozzák a fogyatékosok nappali ellátását szolgáló intézményegységet a szociális szolgáltatóközpont feladatainak  bővítésével.
Határozat született arról is, hogy a városban a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátására nyilvános pályázatot írnak ki. Egyetértettek a testületi tagok azzal a javaslattal, hogy a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás feladatát a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás lássa el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rögzítik a helyszíni állapotokat

A földhivatalok munkatársai május óta dolgoznak az osztatlan közös ingatlanok megszüntetésén. Tovább olvasom