Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Halálos baleset - személygépkocsi és vonat ütközött Szárföldön

A szárföldi vasúti átjáróban személygépkocsi vonattal ütközött csütörtökön délután.
15 óra 23 perc - A vonatforgalom 15.15-kor megindult Győr és Sopron között. A vonatok jelenleg 15-30 perces késéssel közlekednek, a vonatforgalom várhatóan 17.30-ra áll helyre.

15 óra 5 perc - A szárföldi vasúti baleset áldozata egy 72 éves helybeli férfi. A 85-ös főút irányába közlekedett, és a fénysorompó tilos jelzését figyelmen kívül hagyva hajtott a sínekre. Rábatamási felől éppen akkor ért oda a személyvonat. A mozdony a vasúti épület elé lökte az autót. Vezetője a helyszínen életét vesztette.

14 óra 20 perc - A kisalfold.hu információi szerint egy halálos áldozata van a balesetnek.  

Galéria! Fotók: CS.K.A.14 óra 3 perc - Egy sérültről van információja portálunknak, a tűzoltók - és kollégánk - a helyszínre tartanak.

Részleteket később.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. kmmk 2012. január 14. 18:20
  „A helyesírásom nem a cikk témája, másrészt angol billentyűzet-kiosztást használok helyenként. Söprögess a saját portád előtt.
  Természetesen mindenki hibázhat, de azt kellene megérteni, hogy egy pillanat alatt is sok minden történhet, és ezért kell folyamatosan odafigyelni.
  Nem örültem, nem tapsoltam és nem csináltam ehhez hasonló dolgokat. Néhány kommentelőnek gazdag a fantáziája. Ez a néhány kommentelő nem bírja megérteni, hogy az embernek lehet más véleménye, mint amit a rokonok, barátok, ismerősök mondanak. Ez számukra - úgy látszik - bűn.
  Más oldalakon ebből nem csinálnak ekkora ügyet, és ott ki lehet fejteni a véleményt anélkül, hogy az embert szidalmazni kezdjék, nem mint itt.”
 • 50. L.Anikó 2012. január 14. 16:26
  „Kívánom az összes hozzászólónak hogy a saját családjában soha ne legyen ilyen tragédia. De kicsit gondoljon bele mindenki az ellenkező esetbe: "Mi lenne ha az én papámmal történt volna?!...." Gyuszi bácsi nagyot hibázott sajnos. Nem tudhatjuk hogy miért..... Az biztos hogy sem az egészsége sem a kora nem indokolta. Sokan úgy beszélnek róla mintha csak egy tárgy lenne, vagy mint aki valamilyen megbocsájthatatlan bűnt tett volna. Pedig nem..... (Szinte minden nap van ilyen baleset csak arról lehet hogy nem készül cikk) Gyuszi bácsit az egész falu szerette és tisztelte.... Sokat tanulhattunk tőle. Biztos vagyok benne hogy mindannyiunknak nagyon fog hiányozni.
  Őszinte részvétem az egész családnak.
  Lengyel Anikó”
 • 49. [É]Zoleee 2012. január 13. 18:16
  „kmmk! Nem tudom kivagy és azt sem tudom,hogy milyen életet élsz csak azt tudom és látom mit írkálsz. Van egyáltalán jogosítványod? Éltél olyan korban mint Gyulabácsi? Neveltél fel gyerekeket és adtál a kezükbe szakmát? Örültél unokák születésének? Féltetted őket ha betegek voltak? És egyáltalán ismerted ŐT? Nem tudom honnan veszed a bátorságot,hogy olyan emberről mondj véleményt akit nem is ismertél és halvány fogalmad sincs az életről nem is beszélve a helyesírásodról!!!!!!! Szégyen,hogy ilyen emberek vannak itt Magyarországon és az a legszomorúbb,hogy ilyenek kezében van az ország jövője!!! Abban igazad van,hogy szokásos reakciók szokásos emberektől ÚGY LÁTOM TE NEM SZOKÁSOS EMBER VAGY MERT, MÉG A MAGYAR HELYESÍRÁST SEM TUDTAD MEGTANULNI! Neked nem véleményt kellene írni hanem elbújni olyan mélységekbe,hogy megse találjanak. Végezetül kívánom neked, nekelljen olyan szituációba kerülnöd mint az elhunyt hozzátartozóinak. GYULABÁ NYUGODJ BÉKÉBEN!!”
 • 48. [É]Zoleee 2012. január 13. 17:34
  „faludi.moni.... a hozzászolásodhoz annyit hogy nagyon nehéz megálnom hogy ne küldjelek el a **************** és még lenne pár mondani valóm hozzád...Nagyon Sajnálom Gyuszi bácsit egy igen rendes ember volt. A legjobb barátomnak a nagypapája,ezuton is RÉSZVÉTEM az egész családnak !!! faludi.moni örülj hogy nem a te családodban történt ez meg,bár jobban örülnék neki !!!! aztán akkor tudnád hogy kivel mit akarnál megfizetetni...nincs benned semmi emberi eggyütt érzés ??? ugylátom nincs !!! sajnálom az "ilyen embereket mint te "....szánalmasak !!!!!! R.I.P. Gyuszi bácsi :(”
 • 47. Mary224 2012. január 13. 14:36
  „kmmk, CsabaKiraly
  Én is ismertem őt és jó vélemyényem volt róla mindig, ennek ellenére szerintem azt senki nem vitatta,hogy ne ő lett volna a hibás. Ő volt és ha ettől jobban érzitek magatokat, igen, megkapta a büntetését is érte. De tényleg nem fordult még elő veletek, hogy elgondolkodtatok volna valamin útközben, soha???? Ez nem felmentés, egyszerűen emberek vagyunk, nem gépek. Abszolút megelőzhetőek az ilyen esetek, de a legnagyobb jóindulat és igyekezet mellett is bárkivel előfordulhat.
  Egyébként veszítettem már el közeli hozzátartozómat autóbalesetben, de akkor sem azzal vigasztalódtunk,hogy másra acsarkodtunk volna és keresztre akartuk volna feszíteni a bűnbakot. És ha valaki figyelmetlenségből hibázik, akkor még tapsoltok is, hogy meghalt? Milyen emberek vagytok?”
 • 46. gonzo 2012. január 13. 12:01
  „Vita-Max,ahogy már Józsi is írta:"Szinte biztos, hogy sokuknak egy jó ideig a vasúti átjáró megközelitésekor ,mint szomorú történet, eszébe fog jutni és lassítani fog, figyelmesebbé válik!
  A cikknek is ez lehet a célja!!!!!"
  Az ilyenkor is csak okoskodni tudókat meg helyükön kell kezelni.”
 • 45. Vita-Max 2012. január 13. 10:10
  „"Üdvözlöm" a cikk íróját,hogy mások szomorúságából,és lelki megrázkódtatásából,illetve az itt lévő,némely gátlástalan fogalmazásból jó kis perpatvar kevert.
  Már-már egymásnak ugranak az emberek,ha másképp nem hát szóban!!!!
  Azt kérdezném,hogy kinek jó ez???? Mert ennek az oldalnak biztosan nem!!!!!! Úgy,hogy arra kérem a mélyen tisztelt illetékest urat,vagy hölgyet,hogy tiltsa le a kommentezést. Köszönöm.”
 • 44. kmmk 2012. január 13. 09:37
  „Atlagos, szokasos reakciok, atlagos emberektol. Hasonlo eseteknel mindig megprobaljak megmagyarazni, hogy o nem tehetett rola, hiszen o tokeletes volt es az a rohat ut, fa, kanyar, viz, nap, keresztezodes, tetszes szerinti politikus stb. a hibas. A csoda ausztriai pelda sem maradt el, termeszetesen. A valosagban meg csak figyelni kene es sok baleset elkerulheto lenne. Csak ezt fel is kene fogni az embereknek.

  Szűcs.Szabolcs
  Rendszerint az ismerosok, rokonok nem birjak elfogadni, hogyha valaki negativ a velemenye, mert az illeto tokeletes, fantasztikus ember volt. Azt, hogy egy fuggetlen embernek mi a velemenye az esetrol, azt nem az ismerosok, rokonok fogjak megmondani. Ha a kisalfoldnek nem tetszik, akkor majd kimoderal. Azert, mert nem akarjak elfogani az ide kommentelok negativ velemenyet, attol meg az letezik. Ha az utcan valakik, peldaul ezen esetrol negativan beszelnek, akkor oda megy es megveri, mert ilyet nem mondhat?”
 • 43. Ikvafalvy 2012. január 13. 00:35
  „Szokasos eset! Hol a piros,az zold! Tevedett!!”
 • 42. Szűcs.Szabolcs 2012. január 13. 00:27
  „Évtizedek óta én is ezt az átjárót használom és rendkívül balesetveszélyesnek tartom.
  A veszélye abban rejlik,hogy napsütésben 12-13 óra után a déli oldalon levő fényjelző készülékek lámpái egyáltalán nem láthatóak a fény rávetülése miatt!
  Sok baleset történt ebben az átjáróban és érdekes,kivétel nélkül mind úgy,hogy a felhajtó járművek -mint most is- mind a déli oldalról érkeztek.Ajánlanám a GYSEV figyelmébe a jelenséget!Talán a lámpákat lehetne erősebb fényűre cserélni,vagy hangjelzéssel is kiegészíteni a lezárást,persze a félsorompó megépítése -mint Farádon-jelentene biztonságos megoldást.
  Még most is az eset hatása alatt vagyok,alig tudtam elhinni,hogy vele történt meg mindez.Azzal az emberrel,akit annyira precíznek,pontosnak ismertem.Akiről kizárólag jót tudok mondani...egy nagyszerű emberrel lett szegényebb a falunk.Tiszteltem,becsültem ŐT!
  Most elég volt egy másodpercnyi figyelmetlenség...

  Nyugodj békében Gyuszi Bácsi,sosem felejtelek el!
  A hozzátartozóknak őszinte részvétem.

  Faludi.Móni és kmmk:kérdezném,tisztában vannak a szavaik súlyával, felfogták mit írtak?! Szégyelljék magukat az otromba hozzászólásuk miatt!”
 • 41. támogató 2012. január 13. 00:23
  „hunicum,

  inkább próbáld meg normálisan, ész érvekkel megfelelő mederbe terelni a társalgást. nehéz? sztem nem.
  de hogy ne legyek off, nézzünk pár külföldi példát, ahol mind a közút, mind a vasút szempontjából optimálisan oldották meg a problémát. ne is menjünk messze, itt van ausztria.
  - közút: ha jön a vonat, először sárgán világít az alsó lámpa, aztán vörösen a felső, és a vonat elhaladtával újra sötét lesz a berendezés. logikus? igen. mert ezt a sorrendet szokta meg az autós/biciklis/gyalogos a közlekedési lámpáknál is. valamint a sötét jelzés figyelmezteti is egyben az autóst, hogy vigyázni kell, óvatosan! mint egy sima közúti keresztezősédben. oda sem rongyol be az ember ilyen esetekben a másik elővigyázatosságára bazírozva???
  - mozdonyvezető: itthon több féle lehetőség van (pont a közúti jelzés sokfélesége miatt) a meghibásodott berendezés ellenére történő elhaladásra. ausztriában csak egy -> ha kap értesítést, megáll, meggyőződik arról, hogy az autósok is felismerték, hogy ő az erősebb (gy.k.: megálltak), majd kürtöl, és továbbhalad. mint hofi is megmondta, ha jön a vonat, úgyis lezárja az utat, nem kell ide sorompó!”
 • 40. CsabaKiraly 2012. január 12. 23:44
  „moderálva offtopic”
 • 39. CsabaKiraly 2012. január 12. 23:37
  „Sajnos megtortent de aki ezt csak leirja veletlennek es figyelmetlensegnek az gondoljon arra, hogy hany embert megolnek figyelmetlen emberek es azt hiszem egeszen mas lenne a velemeny HA a te hozzatartozodat utnek el es halna bele a serulesbe. Figyelmetlenseg buntetest erdemel. Inkabb a figyelmetlen mint netan egy artatlan. RIP figyelmetlen”
 • 38. Mary224 2012. január 12. 22:34
  „Őszinte részvétem a családnak!! A sok okos embernek meg: az hogy 72 éves volt csak egy szám,aki ismerte,tudja, hogy bőven nem látszott rajta a kor, egy életerős vidám ember volt. Valóban figyelmetlen volt sajnos, de aki érzéketlen kritikát ír róla, az tegye a szívére a kezét: ő vajon mindig 100%-osan a topon van és figyel mindenre,soha nem vonja el semmi a figyelmét?? És mielőtt azt írnátok,hogy akkor ne üljön autóba, biciklire...hát egy elgondolkozó gyalogos is tud balesetet okozni,szóval akkor ne is közlekedjünk.
  Ez bámelyikünkkel megtörténhetett volna sajnos és sajnos egy jó emberrel történt. A családnak és a mozdonyvezetőnek is sok erőt kívánok,hogy ezt fel tudják dolgozni.”
 • 37. DEdina 2012. január 12. 20:56
  „Nagyon sajnálom!
  Őszinte részvétem a Családnak!
  Én a vonaton ültem!”
 • 36. Peti85 2012. január 12. 20:30
  „35. Pistike 2012.01.12. 20:24
  "Sajnálom a mozdonyvezetőt, hogy ezt át kellett élnie!"

  Na igen...lényegében tehetetlen volt...”
 • 35. Pistike 2012. január 12. 20:24
  „Sajnálom a mozdonyvezetőt, hogy ezt át kellett élnie!”
 • 34. Peti85 2012. január 12. 20:12
  „32. gjozsi88 2012.01.12. 20:01
  "Szinte biztos, hogy sokuknak egy kó ideig a vasúti átjáró megközelitésekor ,mint szomorú történet, eszébe fog jutni és lassítani fog, figyelmesebbé válik!"

  Igen...mindig megjegyzem, hogy "na hol melyik bokorba bujkál az a rossz csúnya vonat, hogy elüthessen" mint sokakat... :D”
 • 33. Hunicum 2012. január 12. 20:11
  „Szerintem is törölni kellene az összes hozzászólást és letiltani a kommentálási lehetőséget.
  Részvétem az elhunyt hozzátartozóinak!”
 • 32. gjozsi88 2012. január 12. 20:01
  „soproni!
  Ha a vasúti átjáróban történtek KIZÁRÓLAG magánügyek lennének, nem lenne újsághír!
  Szomorú a történet, ......a család gyászát illik is tiszteletben tartani.........de az eset tanulságait az itt maradottak érdekében le kell vonni ,mely ismétlem nem az elhunyt személye ellen vagy mellett véleményezve, fontos!
  Szinte biztos, hogy sokuknak egy kó ideig a vasúti átjáró megközelitésekor ,mint szomorú történet, eszébe fog jutni és lassítani fog, figyelmesebbé válik!
  A cikknek is ez lehet a célja!!!!!”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helytörténet-kutatók szakmai közgyűlése

A Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata szombaton délelőtt kilenc órától közgyűlést tart a Városi… Tovább olvasom