Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Hajsza árkon-bokron át

Rábaköz - Csaknem tíz kilométeren keresztül üldöztek a csornai rendőrök futva egy besurranó tolvajt árkon-bokron keresztül. Végül az akció sikerrel zárult, elfogták, egy kerítésről „szedték le" az elkövetőt. A Csornai Rendőrkapitányságra hétfőn, nem sokkal egy óra előtt érkezett bejelentés Sopronnémetiből. A helybeli kocsmáros telefonált, hogy egy idős asszonynak ismeretlenek ellopták a pénzét.

A rendőrök a helyszínre siettek, felvették az adatokat, a telefonáló, illetve a sértett tökéletes személyleírást adtak az elkövetőkről.

Mint kiderült, egy testvérpár tért be a hölgy udvarára. Miközben a nő feltartotta a háziasszonyt, fivére a lakásban „tevékenykedett". Kereste és megtalálta a nyugdíjas pénzét, apróban és bankókban mintegy húszezer forintot lopott el. Ezután távoztak, az asszony pedig a feldúlt otthonát látva szaladt a kocsmába segítségért.

S mint a mesében, minden jó, ha jó a vége: a megkárosított sopronnémeti asszony visszakapta a pénzét.

A rendőrök, Kovács János zászlós és Halbritter Gyula őrmester átfésülték a községet. A vasútállomáson vették észre a pár hölgytagját, akire illett a személyleírás. Igazoltatták és megtalálták nála az aprópénzt. Időközben a férfi is közeledett testvéréhez, de látván a rendőröket, kereket oldott. Ekkor kezdődött a versenyfutás mintegy tíz kilométeren keresztül.
Kovács János az elkövető nyomába eredt. Először a vasúti sínek mellett futottak Zsebeháza felé. A szili körzeti megbízottak, Kajtár Jenő főtörzszászlós és Kovács Gyula törzsőrmester rendőrautóval próbálták útját állni a tolvajnak. Ő azonban észlelte a veszélyt, irányt váltott és árkon, bokron, szántásokon keresztül, az útjába kerülő csatornákat átugorva toronyiránt Magyarkeresztúrnak tartott. A sziliak közül Kovács Gyula csatlakozott a futókhoz, Kajtár Jenő pedig közúton követte az eseményeket egy darabig. Ekkor már Szil felé szaladt a társaság. Kajtár főtörzs egy, a közelben dolgozó traktorostól kért segítséget és rádión irányította kollégáit. Eközben a tolvaj férfi elérte Szil belterületét és a kertek alatt igyekezett menekülni. Egy kerítésen át is vetette magát, de a következő átugrásra már nem maradt ideje. Kovács törzsőrmesternek a több kilométeres üldözés után viszont még maradt energiája arra, hogy leemelje a tizennyolc éves menekülőt a kerítés tetejéről. Zsebében a húszezer forintot is megtalálta.

Miután valamennyien kifújták magukat, a pápai testvérpárt előállították és lopás vétsége miatt eljárást indítottak ellene. Kovács Gyula a „túrafutás" után a Kisalföldnek elmondta: mivel rendszeresen sportol, fel tudta venni a versenyt a fiatalemberrel. A terep nehéz volt, hiszen a sár ragadt, ráadásul a rendőröknek a felszerelés is nehezítette a mozgását.
– Futás közben az járt a fejemben, hogy vajon mikor adja fel, mert azt tudtam, hogy komoly előnyre nem tesz szert előttünk – tette hozzá a törzsőrmester. – Aztán amikor már a faluban jártunk és az első kerítést átugrottuk, éreztem, hogy utolérem. Egy 1,6 méteres drótháló volt a következő akadály. Láttam, hogy nehezen birkózik meg vele és ezalatt én is odaértem. A nagy zihálástól már szólni sem tudott, és természetesen ellenállást sem tanúsított.

Olvasóink írták

 • 3. Kata 2007. november 16. 10:12
  „Gratula a futáshoz:-D”
 • 2. Mega 2007. november 15. 08:16
  „Gratulálok !

  Jó hogy ilyen rendőrök vannak .”
 • 1. zsirmi 2007. november 14. 04:25
  „Valami Amerika...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Ráth család egykori kastélya is eladó

Csorna-Csatárimajor - A Kisalföld kastélytúrája ezúttal Csatárimajorba vezetett. A látvány az… Tovább olvasom