Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Géphiba miatt nem volt tűzeset

Az aratás előtt csaknem 3000 gépet ellenőriztek a katasztrófavédelmi szakemberek több mint 70 szemlén. Elmondható, eredményes az ellenőrzés, az aratás idején nem volt a gépek miatt tűzeset.
Az előző évek gyakorlatának megfelelően a rábaközi gazdák és a katasztrófavédelem munkatársai idén is megszervezték az aratást megelőző gépszemléket. A hagyományos gépszemlék előtt tájékoztató konferenciát tartottak a katasztrófavédelem kapuvári kirendeltségén, melyre meghívást kaptak a polgármesteri hivatalok, és rajtuk keresztül a nagyobb gazdálkodók is.

Idén közel 3000 gép vett részt a 77 bejelentett szemlén. A kapuvári kirendeltség munkatársai többször ellenőriztek az aratási időszakban.
Idén közel 3000 gép vett részt a 77 bejelentett szemlén. A kapuvári kirendeltség munkatársai többször ellenőriztek az aratási időszakban.

– A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területe nagyrészt mezőgazdasági terület, ezért kiemelt figyelmet fordítunk a gépszemlékre – tájékoztatott Rácz Imre tűzoltó alezredes, a kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője.

A gépszemléket a hatósági osztály munkatársai végezték. Több gazda is elmondta, hogy a szemlén való részvétel, a szabályok betartása nem az esetleges bírságolás miatt fontos, hanem saját értékeik védelme, ezáltal családjuk megélhetésének biztosítása az elsődleges szempont.
Idén közel 3000 gép vett részt a 77 bejelentett szemlén. A kapuvári kirendeltség munkatársai többször ellenőriztek az aratási időszakban. Tapasztalhatták, hogy a gépek megfelelő állapotúak, a gazdák figyelmet fordítanak arra, hogy betartva a szabályokat végezzék az aratási munkákat. Az ellenőrzések során bírságot nem szabtak ki, a betakarítással összefüggő tűzeset nem történt a kirendeltség területén.
A kirendeltség munkatársai ellenőrizték a gazdák gépeit.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes tájház látogatás Dörben

Különféle programok, régi gyerekjátékok, népi ételek várják a látogatók. Tovább olvasom