Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Felújítások a becsengetés előtt

Intézményeik felújításával, tantermek, udvarok rendbetételével készülnek a szeptemberi becsengetésre a Kapuvári kistérség általános iskolái. Az elsős gyermeklétszámok jobbára a tavalyiakhoz hasonlóak.

Pályázati forrásból több mint húszmilliós beruházás kezdődött meg a Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) Pátzay-tagintézményében. A patinás épület összes nyílászáróját lecserélik, melyhez a helyi önkormányzat ötmillió forintos önrésszel járul hozzá. A KTI nemrég megválasztott igazgatója, Horváth László elmondta, a Széchenyi-tagiskolában a konyha felújítását végezték el a nyáron.

A KTI tagintézményeiben összesen száztizennégy elsős kezdi meg szeptemberben első iskolás évét. A kapuvári iskolák közül a Pátzayba 25, a gartai iskolába 26, a Széchenyibe pedig 20 elsőst írattak be a szülők. Az intézmény kistérségi oktatási központként is működik, melynek tagintézményeiben Babóton 10, Himodon és Szárföldön 5–5, Osliban és Veszkényben 6–6, Vitnyéden pedig tizenegy elsősnek csengetnek be szeptember elején.

Széchenyi-iskola:  A becsengetés előtti utolsó simításokat végzik a tantermekben a Kapuvári Térségi Általános Iskola munkatársai.
Széchenyi-iskola: A becsengetés előtti utolsó simításokat végzik a tantermekben a Kapuvári Térségi Általános Iskola munkatársai.


A fejlesztésekről elmondható: többek közt Vitnyéden újították fel az iskolát, növelték meg az intézmény udvarát. Ugyancsak udvarrendezés volt – társadalmi munkában – Veszkényben is. A babóti iskolában konyha- és vizesblokk-felújítást végeztek.

Két tanterem és az alsós tanári újul meg Mihályiban, ahol a fejlesztések nem állnak meg augusztus végén. A tornaterem tetejének javítása és más munkák áthúzódnak az őszi hónapokra. A minap tisztségében újabb öt évre megerősített intézményvezető, Srágli Dezsőné elmondta, Mihályiban 11, Cirákon pedig 6 elsőst írattak be.

A beledi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ (MÁMK) vezetőjének, Borosné Tóth Zsuzsának tájékoztatása szerint iskolájában – hasonlóan a tavalyi létszámhoz – szeptemberben 30 elsős kezdi meg tanulmányait. A MÁMK intézményeiben három tantermet újítottak fel, óvodájuk rekonstrukciója épp most folyik, reményeik szerint szeptember elejéig utóbbival is végeznek.

Komplett tetőfelújítás vár a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskolára is. A 14 milliós beruházás szeptember végéig készül el. Fodor Gyuláné intézményvezető elmondta: utóbbi nagyberuházáson kívül több interaktív táblát és számítógépet kapott nyáron az intézmény, ahol számos fejlesztési pályázat is zajlik. A kapuvári katolikus iskolában idén 323 gyermek kezdi a tanévet, melyből 49 az első osztályos. Az igazgató örömmel újságolta, elsőseik létszáma tizenöttel több, mint a megelőző szeptemberben.

Olvasóink írták

  • 1. zoli333 2011. augusztus 26. 21:08
    „Veszkényben nem 10 elsős lesz? Pár napja tudtommal még annyi volt beíratva.
    Az egyik a miénk....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kérdőíveken dől el, pályáznak-e

A szennyvízcsatornát igénylők számát méri fel a faluban a rábapordányi önkormányzat. Tovább olvasom