Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Egyelőre nyitva marad a posta

Megmenekült a bezárástól a sobori posta. Napi négy órában működik tovább – legalábbis egyelőre – mondja Nemes László polgármester, aki a végsőkig ellenezte a mobil posta bevezetését.

Négy órában fogad

Igaz, napi négyórás nyitva tartással, de továbbra is működik Soboron a postahivatal. Minderről Nemes László polgármester és Krutki Józsefné dr., a Magyar Posta Rt. nyugat-magyarországi igazgatója állapodott meg a hónap elején. A kézbesítést ugyan postaautó végzi a faluban, ám a jármű felvételi tevékenységet nem folytathat és hangjelzést sem adhat.
Nemes László sobori polgármester egyike volt azoknak a települési vezetőknek, akik a hír hallatán, miszerint bezárják a kisközségek postáit, minden követ megmozgattak, hogy falujukban ezt elkerüljék. Kitartásának eredménye lett, hiszen július 15-ig biztosan működni fog a hivatal.

– Továbbra is meggyőződésem, hogy a hozzánk hasonló kistelepüléseken sem szabad az alapvető szolgáltatásokat megszüntetni és a posta ezek közé tartozik – mondta a Kisalföldnek Nemes László. – Számos tárgyalás, egyeztetés eredménye a mostani siker, hiszen a fix posta megmaradhat.

Pályázatban bízva

Az rt. és a soboriak között kompromisszumos megoldás született: négy órában üzemel a posta, ezzel párhuzamosan gépjárműves kézbesítő jár a faluban, ami hangjelzést nem adhat és felvételi tevékenységet sem végezhet. A megállapodás július 15-ig érvényes.
– Ekkor változtatunk a rendszeren, hiszen az önkormányzat az „eMagyarország-pályázaton" 3,5 millió forintot nyert, amelyből központi, közösségi színteret alakítunk ki a volt óvodaépületben – beszélt a tervekről a sobori polgármester.

Internet, könyvtár és?

– Itt ingyenes internetelérhetősége lesz a helybelieknek heti tizenhat órában, szeretnénk a könyvtárat is idetelepíteni, illetve szeretnénk, ha itt kapna helyet a postahivatal. A részletekre júniusban térünk vissza a posta vezetőivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

274 millió forint a civil szervezeteknek

A Nemzeti Civil Alapprogram pályázati lehetőségeiről tartottak tájékoztatót a napokban csornai civil… Tovább olvasom