Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Dr. Vargha András az új kórházvezető

Csorna - Kórházigazgatót és testvértelepülést választott a csornai képviselő-testület hétfői ülésén. A Margit-kórház munkáját dr. Vargha András irányíthatja, az önkormányzat pedig az erdélyi Gyimesfelsőlokkal köt megállapodást.
A csornai Margit Kórház igazgató főorvosi állására ismételten kiírt pályázatra egyedül dr. Vargha András jelentkezett. Hétfői ülésükön a képviselő-testület tagjai úgy döntöttek, a radiológus főorvos alkalmas az intézmény vezetésére és megválasztották. Az új igazgató főorvos 46 esztendős, Hidegségen él.

Korábban dolgozott a soproni, a győri, a kapuvári, a zalaegerszegi, de a csornai kórházban is. A Margit Kórházat érintő elképzeléseiről szólva elmondta: racionalizálni kell a gazdasági folyamatokat és úgy alakítani, hogy megfeleljenek a kor elvárásainak.

„Nem hibásokat szeretnék keresni és vádaskodni, de a hibákat fel kell ismerni és ki kell javítani" – fogalmazott. dr. Vargha András egyszerre két, általa tervezett beruházással is megismertette a képviselőket. Az egyik a képalkotó diagnosztika digitalizálása. Mint mondta, a kórház jelenlegi technikája elavult, az új, körülbelül 35 millió forintos fejlesztés öt-hat év alatt megtérülne. A másik, a főorvos szerint fontos fejlesztés a minőségfejlesztési és átalakítási program, melyhez havi 500 ezer forintot kért. A tervekről egyelőre nem döntött a testület, de az igazgatót támogatásukról biztosították. A plénum határozatban mondott köszönetet dr. Boga Attilának, aki a kórház megbízott igazgatója volt közel másfél éven át.

Dr. Vargha András igazgató főorvos
Dr. Vargha András igazgató főorvos

Az ülésen további, az intézmény érintő napirendek is szerepeltek. Meghosszabbították például a kórház fenntartására meghirdetett közérdekű kötelezettségvállalást, és elfogadták az önkormányzati biztos jelentését. Ennek kiemelkedő része a kórház energiafelhasználásnak vizsgálata.

Szó volt a testületi ülésen arról is, hogy Csorna testvértelepülési megállapodást köt az erdélyi Gyimesfelsőlokkal. Turi György polgármester ottani látogatásának jó tapasztalatait osztotta meg a képviselőkkel. A tervek szerint március 14-én, a városi ünnepség előtt, rendkívüli testületi ülésen írják alá az önkormányzatok a szerződést. A testület testvértelepülési kapcsolattartót is kijelölt hétfőn, Fehér Lászlónét, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ igazgatóját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági estet rendeznek Lauráért

Csorna - A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Központja jótékonysági estet rendez január… Tovább olvasom