Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Csornai könyvtár: Alkonyat-láz

Hatvanezres könyvállomány, 1215 beiratkozott felhasználó, évente közel 1,5 millió forint a dokumentumok beszerzésére. A csornai könyvtár megállja a helyét megyei szinten is.
A csornai gyermekkönyvtár látogatottsága az előző évtizedekhez képest az országos tendenciának megfelelően némileg csökkent, hiszen a világ egyre modernebb, a gyerekek elsősorban az internethez fordulnak.

– Jelenleg 234 gyermekkorú olvasónk van. A nyár elején fellendül a látogatottság a diákok részéről – tudtuk meg a könyvtárban Kovács Tamás gyermekkönyvtárostól.

– A kölcsönzésben a lányoknál itt is tombolt az Alkonyat-láz vagy a különböző vámpíros könyvek, a fiúk pedig leginkább focis vagy technikai, ismeretterjesztő könyveket vesznek ki. A sikerkönyvekre folyton előjegyzés van, ezek az állományból ki is vannak emelve (Harry Potter, Alkonyat). A média szerepe itt is látszik, befolyásolja az olvasóközönséget. A legkeresettebbek Meg Cabot, Thomas Brezina könyvei és a Mi micsoda? sorozat. Könyvtárunk felnőttolvasó-létszáma 884, tizedrészük nyugdíjas. Az aktív beiratkozottak havonta rendszeresen látogatják az intézményt. A legolvasottabb könyvek Fejős Éva regényei, amiből ha tizenöt lenne, is kevés lenne, annyira szeretik. De népszerű még Stieg Larsson Millennium-trilógiája vagy Frei Tamás – A megmentő című műve is – tájékoztatott Némethné Kovács Beatrix könyvtáros.
Hozzátette: az új rendszernek köszönhetően az előjegyzett könyvek visszahozatala után az olvasók automatikusan tájékoztató levelet kapnak e-mailben.

Egyre többen veszik igénybe a könyvtárközi kölcsönzést és a hangzóanyagok használata is népszerűbb.

A csornai Horváth Judit kisiskolás kora óta folyamatos látogatója a könyvtárnak. Nyolcévesen iratkozott be a gyerekkönyvtárba, a felnőttkönyvtárba pedig tavalyelőtt.

– Rendszeresen járok könyveket válogatni, de télen sűrűbben, akkor jobban ráérek olvasni. A kedvenc könyveim Agatha Christie művei, legtöbbször az ő köteteit kölcsönzöm ki, de versesköteteket is olvasok, általában József Attilától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárd fejlesztésre Csornán és környékén

Néhány tízezer forinttól több százmillióig kaptak támogatást Csornán és környékén az önkormányzatok,… Tovább olvasom