Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Csorna, a harmincöt éves város

Csorna júniusban ünnepli várossá avatásának harmincötödik évfordulóját. 1971-ben avatták várossá.
Csornát 1971 áprilisában, tehát idén harmincöt éve avatták várossá. A jubileumi ünnepséget az 1849. június 13-i győztes csornai csata emléknapjához – amely Csorna város napja – kapcsolódóan rendezik meg. A részletekről Papp József polgármestert kérdeztük.
– A testvérvárosi kapcsolatainkban idén mi fogadjuk a holland és német vendégeket, ezért az eseményeket egy hétvégére, június 16–17–18-ra összpontosítjuk – válaszolta Papp József.

A polgármester elmondta: az ünnepség június 16-án, pénteken lesz, amikor a külföldi vendégekkel együtt megkoszorúzzák a városközpontban lévő emlékhelyeket. Így a Kmety-szobrot, illetve a szabadságharcban részt vett premontrei kanonokok domborművét. Ezután a Premontrei parkban – az EU-csatlakozási fesztiválhoz hasonló – sokszínű kulturális és szórakoztató műsor kezdődik. A programot úgy alakítják, hogy a labdarúgó-világbajnokság eseményeiről se maradjanak le a szurkolók, és a rendezvény helyszínén megtekinthessék a mérkőzéseket.

– Olyan programot szervezünk, melynek keretében bemutatjuk a saját kultúránkat, művészeti csoportjaink közreműködésével. Külföldi partnereinket is arra kértük, hogy ők is mutassák be kultúrájukat a csornai közönségnek. A pénteki rendezvény utcabállal zárul. Mivel a vendégek vasárnap utaznak haza, számukra szombatra is szervezünk programot – fűzte hozzá Papp József, aki szólt arról is, hogy az ünnepségre meghívják azon települések – Balatonfüred és Nagyatád – képviselőit is, amelyek Csornával egy időben nyerték el a városi rangot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sószoba ovisoknak, iskolásoknak

Délelőttönként az óvodások, délutánonként az alsó tagozatosok vehetik igénybe a csornai új sószobát.… Tovább olvasom